Berichten over: Tala Flex Broekland

Circulaire woningbouwer Tala uit Broekland genomineerde voor prestigieuze prijs

Duurzaam bouwbedrijf Tala uit Broekland is één van de drie genomineerden voor de Circulair Ondernemen Award regio Zwolle. De uitreiking op 30 mei vindt plaats in de week dat het innovatieve bedrijf ook haar eerste biobased sociale huurwoningen oplevert in Olst.

Lees verder »

Week van de Circulaire Economie: ervaar de meest circulaire woning in Zwolle

Natuurlijk bouwbedrijf Tala plaatst tijdens de Week van de Circulaire Economie haar circulaire en biobased modelwoning bij het Grote Kerkplein in Zwolle. Deze modulaire woning van kruislaaghout en gerecyclede materialen is op alle mogelijke manieren circulair en negentig procent biobased. Van 6 tot en met 11 februari kan iedereen Tala’s sfeervolle huis ervaren als onderdeel van de Zwolse Inspiratieroute Circulaire Economie en als deelsessie van de Nationale Conferentie Circulaire Economie.  

Lees verder »

Wat doet Tala Broekland duurzaam? Samen natuurlijk bouwen

Heb je even? ‘Wat doen we niet duurzaam’, zou sneller te beantwoorden zijn. Tala is opgericht vanuit een groep mensen die om zich heen keek en zag dat het vanwege klimaatverandering echt anders moet. Take A Look Around, daar staat de naam voor. Vooral in de bouw, verantwoordelijk voor 40% van de CO2 uitstoot, is impact te maken. Daarom besloten de oprichters zelf natuurlijke woningen te gaan bouwen.  

Lees verder »

Flexwoning van Tala maar liefst 90% biobased

Tala Flex uit Broekland brengt een compleet programma duurzame en circulaire flexwoningen. Een zeer verantwoorde uitkomst in deze tijd van woningschaarste

Lees verder »