Berichten over: Stichting Steenbreek

Samen zorgen we voor meer groen in de buurt: Gemeente Raalte sluit aan bij Steenbreek

Gemeente Raalte heeft zich aangesloten bij de landelijke Stichting Steenbreek. Samen met Steenbreek en de inwoners gaat de gemeente de strijd aan met verstening in de gemeente. Zo zorgen ze voor minder tegels en vervangen dit door groen. Een groene omgeving betekent een gezonder leven, meer ruimte voor natuur en een betere omgang met de veranderingen in het klimaat.  

Lees verder »

‘Pientere Tuinen’ moet gezondere leefomgeving opleveren

Zes organisaties hebben het initiatief genomen voor Pientere Tuinen, het grootste participatieproject van Nederland. Het streven is een groenere, gezondere leefomgeving en een groter bewustzijn en grotere motivatie bij tuinbezitters creëren. De opzet is om data te verzamelen en op basis hiervan meer maatwerk te bieden met tuintips en voorlichting.

Lees verder »

Nieuwe ‘Steenbreek Atlas’ biedt inzicht in verstening

Nieuwe tool ‘Steenbreek Atlas’ biedt gemeenten inzicht in verstening ter plaatse.

Lees verder »

Stichting Steenbreek wil met verkiezing creatieve oplossingen delen en anderen inspireren

Aanmelding voor Steenbreektrofee geopend. Doe mee en doe inspiratie op voor creatieve oplossingen voor je woonopgeving.

Lees verder »

Bijenstichting gaat samenwerken met Stichting Steenbreek

In Nederland wordt 55 procent van de bijensoorten bedreigd. De Bijenstichting zet zich al vele jaren in om de wilde bij te behouden. Sinds kort werken de Bijenstichting en Stichting Steenbreek samen en worden plannen gemaakt voor de eerste gezamenlijke actie.

Lees verder »

Stichting Steenbreek nodigt je uit voor een enquête

Stichting Steenbreek staat je bij in het ‘ontstenen’ van je woonomgeving om een mooie ecologische omgeving te creëren en regenwaterafvoer te verbeteren. Ze willen graag meer van je weten via een enquête.

Lees verder »

Sallanders houden kennelijk niet zo van wippen

Van 30 maart t/m 30 september speelde heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kon meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin. Jij dus ook! En dat is gebeurd! Ruim 1,5 miljoen tegels zijn gewipt in heel Nederland.

Lees verder »

Twee winnaars van de Steenbreektrofee

De stichting Steenbreek richt zich op het weghalen van stenen en het vergroenen van de buitenruimte voor een betere flora en fauna en waterbeheer. Twee lokale initiatieven op dit gebied ontvingen de Steenbreektrofee.

Lees verder »

Waterschappen sluiten zich aan bij Steenbreek

Stichting Steenbreek zet zich in voor vergroening van de leefomgeving. Minder steen en meer groen. Belangrijk voor de flora en fauna, maar ook voor een betere afvoer van water bij de steeds meer voorkomende stortbuien. Sluit het waterschap Drents Overijsselse Delta zich nu ook snel aan?

Lees verder »