Berichten over: Stichting Steenbreek

Nieuwe ‘Steenbreek Atlas’ biedt inzicht in verstening

Nieuwe tool ‘Steenbreek Atlas’ biedt gemeenten inzicht in verstening ter plaatse.

Lees verder »

Stichting Steenbreek wil met verkiezing creatieve oplossingen delen en anderen inspireren

Aanmelding voor Steenbreektrofee geopend. Doe mee en doe inspiratie op voor creatieve oplossingen voor je woonopgeving.

Lees verder »

Bijenstichting gaat samenwerken met Stichting Steenbreek

In Nederland wordt 55 procent van de bijensoorten bedreigd. De Bijenstichting zet zich al vele jaren in om de wilde bij te behouden. Sinds kort werken de Bijenstichting en Stichting Steenbreek samen en worden plannen gemaakt voor de eerste gezamenlijke actie.

Lees verder »

Stichting Steenbreek nodigt je uit voor een enquête

Stichting Steenbreek staat je bij in het ‘ontstenen’ van je woonomgeving om een mooie ecologische omgeving te creëren en regenwaterafvoer te verbeteren. Ze willen graag meer van je weten via een enquête.

Lees verder »

Sallanders houden kennelijk niet zo van wippen

Van 30 maart t/m 30 september speelde heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kon meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin. Jij dus ook! En dat is gebeurd! Ruim 1,5 miljoen tegels zijn gewipt in heel Nederland.

Lees verder »

Twee winnaars van de Steenbreektrofee

De stichting Steenbreek richt zich op het weghalen van stenen en het vergroenen van de buitenruimte voor een betere flora en fauna en waterbeheer. Twee lokale initiatieven op dit gebied ontvingen de Steenbreektrofee.

Lees verder »

Waterschappen sluiten zich aan bij Steenbreek

Stichting Steenbreek zet zich in voor vergroening van de leefomgeving. Minder steen en meer groen. Belangrijk voor de flora en fauna, maar ook voor een betere afvoer van water bij de steeds meer voorkomende stortbuien. Sluit het waterschap Drents Overijsselse Delta zich nu ook snel aan?

Lees verder »