Berichten over: Salland

Joke Proper: Hoe ouder hoe wijzer…

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper over oudere generaties : Oud is ons goud!

Lees verder »

Joke Proper: Als tafels konden praten…

Soms kan je je hoofd breken over het ontstaan van iets simpels als een tafel, lang Lang leve internet, want zelfs over dit onderwerp is er online van alles te vinden.

Lees verder »

Cycling met recycling

Beeldend kunstenaar en columnist Joke Proper: Fietsen naar je werk in Salland is fantastisch

Lees verder »

Wandeling, op zoek naar wat klimaatverandering doet met de natuur in Salland, stemt niet vrolijk

Op 10 juni namen veel mensen deel aan de wandeling ‘Op zoek naar wat klimaatverandering doet met de natuur in Salland’. Deze wandeling werd georganiseerd 900 jaar Raalte Groen, IJssellandschap en de Duurzaamheidscoalitie Salland. Van de conclusie word je niet zo vrolijk…

Lees verder »

knotwilg

Met open oog: Een boom met alcoholvergiftiging | met foto’s

Als je ze en keer in de smiezen hebt, zie je ze overal: knotwilgen. Diny Heidenrijk besteedt er in deze ‘Met open oog’ speciaal aandacht aan.

Lees verder »

Hoe mooi is Salland? De carnavalsoptocht, natuurlijk met foto’s

Ida wandelt voor deze rubriek graag de mooiste wandelroute van anderen mee, om daar een sfeerverslag van te maken. Gisteren liet ze carnavalvierders wandelen en maakte zij de foto’s

Lees verder »

Wat doet de natuur nu dan: magnetisme doet onzichtbaar mee

Kun je het noorderlicht ook in Salland zien? Die kans is bijzonder klein. Het verschijnsel heeft namelijk met magnetisme te maken en dat is op de polen sterker. Maar de natuur gebruikt ook hier de magnetische velden!

Lees verder »

Vegetarisch eten: Kom bij ons! Wij eten Mrdzj vanavond!

In de rubriek ‘Vegetarisch eten’ gaat Willy Boogaard op zoek naar vegetarische recepten van Sallandse bodem. Heb jij ook een recept? Kom maar door!

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Een dromende Amsterdammer

Sjaak Bruggeman is deze week in het Vechtdal geweest. Altijd mooi, en een aanrader voor wandelaars, vindt hij. Wij verwijzen dan ook graag naar dwarsdoorsalland.nl met een paar prachtige wandelingen in dat Vechtdal. Maar eerst Sjaak’s belevenissen lezen!

Lees verder »

Hasan Kaddour: Binnen het hek of buiten het hek, oost of west

Olster journalist en columnschrijver filosofeert over zijn vroeger leven onder bedreiging en zijn huidig leven in Sallandse vrijheid, maar stelt vast dat overal verschillen tussen stad, platteland en regio lijken te bestaan.

Lees verder »

Met open oog: Een donderschoer

Diny Heidenrijk neemt altijd de camera mee als ze de natuur intrekt. Dan kijk je heel anders naar een aankomende onweersbui, want dat biedt namelijk ook prachtige fotokansen.

Lees verder »

Sjaak Bruggeman: Groene linten

Sjaak wandelt mijmerend door zonnig Salland met af en toe een dempend schapenwolkje.

Lees verder »