Berichten over: Salland

Met open oog: Een donderschoer

Diny Heidenrijk neemt altijd de camera mee als ze de natuur intrekt. Dan kijk je heel anders naar een aankomende onweersbui, want dat biedt namelijk ook prachtige fotokansen.

Lees verder »

Sjaak Bruggeman: Groene linten

Sjaak wandelt mijmerend door zonnig Salland met af en toe een dempend schapenwolkje.

Lees verder »

veld met koolzaad

Met open oog: Sallands landschap

Was het jou ook opgevallen hoe mooi de velden van Salland kleuren? Frisgroen, fluitenkruidwit en koolzaadgeel. Diny Heidenrijk kan haar geluk niet op als ze daar met open oog doorheen fietst.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Geel- Blauw

Columnist Gosse Jongstra filosofeert over de kleuren geel- blauw van de Oekraïense vlag en het feit dat deze ook terugkomen in de Sallandse vlag en op woningen en boerderijen die vroeger tot het landgoed Hoenlo behoorden.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Sallands

Columnist Gosse Jongstra waardeert het sociale leven in Salland.

Lees verder »

Manifest Sallands Energietransitie Initiatief (SEI) ondertekend

Bijna alle dorps energie coöperaties van de dorpen in Salland gaan voortaan gezamenlijk optrekken in het stimuleren van bewonersinitiatieven voor duurzame energie. De eigen dorpsidentiteiten blijven bestaan.

Lees verder »

MKB ondernemers regio Zwolle: Nieuw traject naar circulair, toekomstbestendig ondernemen

MKB-ondernemers die een start willen maken in de circulaire economie of toe zijn aan een vervolgstap kunnen binnenkort terecht bij Rond Ondernemen, het praktisch opgezette opleidingsprogramma voor dga’s en beslissingsbevoegden van bedrijven in Regio Zwolle.

Lees verder »

Provincie Overijssel: Ondersteuning voor bijzondere kleinere evenementen in 2022  

Na de coronabeperkingen wil de provincie de plaatselijke evenementen, die daar erg van te lijden hadden, ondersteunen.

Lees verder »

Samen voor Elkaar Overijssel lanceert prijsvraag over kerkdorpen in beweging

De komende jaren zullen er veel kerken in Salland hun religieuze functie verliezen. Wat moet er dan mee gebeuren? Door middel van een prijsvraag gaat Samen voor Elkaar naar oplossingen zoeken.

Lees verder »

Sallanders houden kennelijk niet zo van wippen

Van 30 maart t/m 30 september speelde heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kon meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin. Jij dus ook! En dat is gebeurd! Ruim 1,5 miljoen tegels zijn gewipt in heel Nederland.

Lees verder »

Forse tijdswinst mogelijk voor treinverbinding Randstad-Zwolle-Twente-Münster  

De treinverbinding tussen de Randstad, Zwolle en Twente kan met zeker een half uur worden verkort. Dat blijkt uit onderzoek in opdracht van de provincie Overijssel. Dit is niet alleen gunstig voor de treinverbinding tussen de Randstad en Twente, maar ook voor de grensoverschrijdende spoorverbinding Zwolle-Twente-Münster.

Lees verder »

Plat proatn in de hele EU

Engels is nu min of meer de standaardtaal in de EU. Maar het VK verliet deze organisatie, zodat er nu nog maar 5,3 miljoen mensen in de EU Engels spreken. Welke taal komt voor Engels in de plaats? Nedersaksisch?

Lees verder »