Berichten over: Roundup

boetelerveld gif sallandzoemt

Almelo vraagt boeren te stoppen met glyfosaat

De gemeente Almelo gaat boeren vragen geen glyfosaat meer te gebruiken. Verbieden kan de raad niet, maar een motie van Liesbeth ter Haar-Tulp van het CDA haalde een ruime meerderheid boeren te stimuleren af te stappen van het landbouwgif.

Lees verder »

Christelijke Adema negeert democratie en onthoudt zich van een stem tegen landbouwgif glyfosaat

Slechts drie procent van Europa is voor het landbouwgif glyfosaat. Toch heeft de Europese Unie gisteren geen besluit genomen over een verbod op het gif dat dode akkers produceert en hoogst waarschijnlijk parkinson (ook bij gebruikende boeren) veroorzaakt.

Lees verder »

Salland deze week: Marry Hartkamp stuurt de minister een Parkinson-video-oproep om tegen glyfosaat te stemmen

Marry Hartkamp vraagt minster Piet Adema zijn poot stijf te houden als vrijdag over het landbouwgif glyfosaat gestemd wordt. Marry woont in Hoonhorst tussen de velden die met roundup gespoten worden. Maar haar kleinkinderen ook!

Lees verder »

Meten is weten: De overheid is zélf schuldig aan polarisatie rond de lelieteelt

Alok van Loon: Na vele jaren van praten en nog eens praten en een overheid die geen verantwoordelijkheid neemt om  burgers te beschermen, stappen burgers steeds vaker naar de rechter. Het is volkomen onterecht dat dit wordt geframed als polarisatie.

Lees verder »

spuiten gif

Gemeenten willen dat we dichter bij landbouwgif gaan wonen

Terwijl de wet zegt dat de overheid haar burgers een gezonde leefomgeving moet aanbieden, willen gemeenten juist dat de afstand wonen-gif spuiten ook minder dan vijftig meter mag zijn.

Lees verder »

Rechter: Lelieteler moet stoppen met gif omdat de kans te groot is dat je er Parkinson van krijgt

De voorzieningenrechter verbiedt een lelieteler in Dinxperlo landbouwgif te gebruiken op zijn lelies. De kans dat de buren er Parkinson, Alzheimer en ALS is bewezen te groot. Nu je dat als politicus weet, ben je dan strafbaar als je desondanks wegkijkt?

Lees verder »

Salland deze Week: samenleving is wel klaar met dat landbouwgif

Salland Zoemt schreef een opiniestuk over landbouwgif. Tot voor kort werden dat soort artikelen met agressieve tegengeluiden gebombardeerd. Maar de tijden lijken veranderd. Driekwart van de reageerders vond het een goed opiniestuk.

Lees verder »

Salland Zoemt neemt weinig insecten waar dit jaar. Is dat jullie ervaring ook?

Waar zijn de insecten? Vinden die het nog te koud? Of zijn er wéér minder dan vorig jaar.

Lees verder »

Voedselbossen leveren wezenlijke bijdrage en je hebt er geen gif voor nodig

Boeren uit Lemelerveld maken voedselbossen belachelijk in de week dat blijkt dat ze gif in hun lijf hebben zitten vanwege hun boerenpraktijken. En nu blijkt ook nog: het boerenbedrijf heeft Roundup helemaal niet nodig.

Lees verder »

Joa joa, de kans op Parkinson is op het platteland groter

Joa, joa, zelfs de Hersenstichting zegt het, de kans op Parkinson op het platteland is groter dan in de stad. Vermoedelijk door roundup. Dan kun je lekker doorgaan met gebruik ervan en vrolijk goedkeuren dat…

Lees verder »

Het Monsanto Tribunaal zet zich in tegen schadelijke landbouwpesticiden

Het Monsanto Tribunaal strijdt tegen gifstoffen, met name RoundUp. Vele rechtszaken werden al gewonnen en de producent Bayer heeft al enorme schadevergoedingen moeten betalen. Toch gaat de productie nog steeds door.

Lees verder »

Salland deze Week: Als je roundup goedkeurt, keur je Parkinson ook goed

In Salland deze Week plaatsen we iedere zondagmorgen een stelling. Die bedenken we het liefst samen met Salland. Dus als jij ook een stelling wil lanceren, mail het ons naar OpinieinSalland. Reageren? Graag. Als je…

Lees verder »