Berichten over: Olst-Wijhe

Speeltuin Enkweg Olst heeft meer aandacht nodig

Als het maar even kan ga ik met mijn drie kinderen het park in. Vooral die tweeling-jongens van 2 jaar hebben veel meer energie dan ze in ons appartement kwijt kunnen. Maar toen troffen we poepluiers aan op de glijbaan en even verder op een heel grote plastic boodschappentas. Ik vroeg me af: wie doet zo iets; wie is er verantwoordelijk voor het opruimen. Maar ook: hoe belangrijk zijn parken voor ons!

Lees verder »

‘Dweilen doe je met de kraan dicht dus stop subsidie aan fossiele energie!’

Als je de klimaatverandering wil stoppen, moet je om te beginnen de subsidie op fossiele energie afschaffen. Wim van Vilsteren en Toin Lambrechts werken beiden in de watersector. Van hen de vraag of we aandacht willen vestigen op de petitie die oproept de fossiele economie een halt toe te roepen.

Lees verder »

Nieuwsbrief Eetbaar Olst- Wijhe

De nieuwste nieuwsbrief van Eetbaar Olst- Wijhe kun je hier lezen.

Lees verder »

Iedereen doet wat – Klimaatburgemeester in crisistijd

Klimaatburgemeester Mirjam Burema stelt zich vragen en roept ook anderen op dit te doen. Meer actie voor het klimaat vereist.

Lees verder »

Huurdersvereniging Salland roept gemeente Olst-Wijhe op om voor haar inwoners te zorgen

De herontwikkeling van het schoolterrein de Tellegen biedt de gemeente Olst-Wijhe aan ontwikkelaars aan. Er is ernstige behoefte aan sociale huurwoningen: senioren willen in de kern van het dorp wonen. Er zijn te weinig huizen, te weinig bouwlocaties en er is doorstroming nodig. Er is woningnood! Voor een huurwoning kom je op een jarenlange wachtlijst en koopwoningen zijn onbetaalbaar.

Lees verder »

Cultuur als basis voor leren voor schoolkinderen in Olst- Wijhe

“We willen de wereld de school in halen, maar ook andersom, we willen de school naar de wereld brengen.” Jantien Hartkamp en Mariëlle van der Vegt geven daarmee het belang van het project ‘Cultuur aan…

Lees verder »

Gemeente Olst- Wijhe gaat optreden tegen zonder vergunning aangelegde nieuwe dijk

Een aantal omwonenden van de Benedendijk te Wijhe heeft in een brief aan de gemeente aangegeven dat zij verontrust zijn over de gang van zaken bij de herinrichting van het Olasfaterrein. Zij geven aan dat…

Lees verder »