Berichten over: Oekraine

alexei oekraïne

Alexei Tryfonov probeert vanuit Dalfsen zijn gezin en veel andere Oekraïners een goede herstart te geven

Alexei Tryfonov is met zijn vrouw Irina en vijf kinderen neergestreken in Dalfsen. Aan de Veldhoeveweg is het gezin bezig rustig een nieuw bestaan op te bouwen in een deel van de woning die de familie Huisman ze beschikbaar gesteld heeft. Hoe vergaat het deze nieuwe Sallanders? Lees en bekijk de foto’s.

Lees verder »

Theater Soloveyko maakt voorstelling met en voor Oekraïense kinderen in Odeon Zwolle

Theater Soloveyko speelt 27 mei om 15:00 voor een geselecteerd publiek hun voorstelling Mykyta De Blauwe Vos in Schouwburg Odeon.

Lees verder »

Luttenberg helpt Oekraïne

Columnist Jenneke van Doesburg hielp bij het inladen van spullen die door Luttenberg ingezameld werden voor Oekraïne.

Lees verder »

Luttenberg helpt Oekraïne

Oekraïne wordt door oorlog geteisterd. De bevolking lijdt erg onder het geweld. Er is een groot gebrek aan bijna alles. Europa helpt dit land massaal op velerlei gebied. Ook wij Luttenbergers kunnen helpen.

Lees verder »

Oekraïense vluchtelingen in voormalige Rabobank Wijhe

De gemeente Olst-Wijhe gaat in het voormalige gebouw van de Rabobank aan de Oranjelaan in Wijhe 50/60 opvangplekken maken voor Oekraïners die daar maximaal twee jaren kunnen verblijven.

Lees verder »

Gosse Jongstra: Geel- Blauw

Columnist Gosse Jongstra filosofeert over de kleuren geel- blauw van de Oekraïense vlag en het feit dat deze ook terugkomen in de Sallandse vlag en op woningen en boerderijen die vroeger tot het landgoed Hoenlo behoorden.

Lees verder »