Berichten over: mimik

Nieuw in Deventer: Luisterfestival SCHELP

1 juni 2024 is een dag waarop je je oren mag geloven. SCHELP is een nieuw festival in Deventer waarin luisterverhalen, hoorspelen en theatrale audioproducties in de etalage worden gezet.

Lees verder »

michael rhebergen mimik de facto

Ook tweede DeFacto-avond over grenzen in MIMIK succesvol

Over grenzen praten is per definitie leuk. Daarom stond DeFacto gisteravond voor de tweede keer in MIMIK, met weer een donders leuke grens-avond. 29 Mei is er nog een avond geboekt. Zet dat maar vast in de agenda.

Lees verder »

wandelen vrouw man eindeloze weg Hanna Verboom

MIMIK Deventer: Met Hanna Verboom in gesprek over mentale gezondheid

Op woensdagavond 6 maart vertelt Hanna Verboom haar verhaal in theater MIMIK in Deventer. Over hoe ze worstelde met haar mentale gezondheid. Ze vertoont de documentaire ‘Samen uit de Schaduw’, waarin ze met haar broertje Juda op zoek gaat naar mogelijkheden om het taboe te doorbreken en om te ontdekken wat helpt.

Lees verder »

De Facto Deventer Mimik

Recensie: Een grens trekt De Facto de aandacht, bleek ook in MIMIK

Een grens heeft zo veel aantrekkingskracht op de mens omdat het een grens is. ‘Tot hier en niet verder’ maakt nieuwsgierig naar de andere kant. De site De Facto staat boordevol de meest fascinerende grensinformatie. Je maakt er met gemak ook een avondvullende theatershow mee, bleek gisteravond in MIMIK.

Lees verder »

‘Indië verloren’: verschrikkelijke Indonesië-oorlog recht gelogen dankzij ijzersterk frame

‘Indië verloren’ gaat over de framing van een oorlog. Van dé oorlog in Indonesië, maar met vergelijkbare werkwijzen zoals Rusland en Israël oorlogen van nu rechtpraten. De film draaide gisteren in Mimik en documentairemaker In-Soo Radstake was er bij voor vraag-en-antwoord.

Lees verder »