Berichten over: lemelerveld

Voor dik 500 bezoekers voelde de docu Thuus komm’n ook echt als thuiskomen

Thuus komm’n is een documentaire die over de leefbaarheid van een klein dorp gaat, in dit geval meer specifiek over Lemelerveld. Met z’n allen de schouders er onder, dan heb je een dorp met een ziel, lijkt het motto. Joey Rozendal, de maker van de documentaire, gebruikt carnaval als middel om dat verhaal te vertellen.

Lees verder »

Lemelerveld krijgt eerste kledingbieb van Overijssel!

Lemelerveld krijgt een kledingbibliotheek, waar je dus in plaats van boeken kleren kunt lenen. De bieb krijgt een regiofunctie.

Lees verder »

Sallandse ondernemers: Christel Neppelenbroek, wat doe jij duurzaam? “Ik hou van Slow fashion. Vintastisch!”

Heb je een kledingkast die uitpuilt en koop je eigenlijk te vaak nieuwe kleding? Het kan anders. Christel Neppelenbroek uit Lemelerveld kan je erbij helpen. Zij heeft zo haar eigen kijk op mode en fashion… En die kijk is er een die prima in onze rubriek ‘wat doe jij duurzaam’ past, omdat het over de vervuilende kledingindustrie gaat. “Als we eerlijke merken kiezen, minder kopen en kleren kopen die langer meegaan, dan kunnen we als consument de wereld veranderen!”

Lees verder »

De warmtepomp, welke types zijn er?

Steeds minder huizen gebruiken gas voor de verwarming, in plaats daarvan wordt vaker gebruik gemaakt van warmtepompen. Maar hoe werkt een warmtepomp? En welke types zijn er? We vroegen dit aan de vakmensen van Doldersum…

Lees verder »

Bespaar energie met balansventilatie en warmteterugwinning

Aan de ene kant wil je een goed geïsoleerd huis waarbij je zoveel mogelijk warmte vasthoudt, aan de andere kant wil je ook goede ventilatie en verse lucht in je woning. Wat doe je dan?…

Lees verder »