Berichten over: IJssellandschap

Ida van den Enk: Hoe mooi is Salland?!

Deze keer geen wandeling door Salland, maar wat Ida van den Enk wandelend aan vlinders tegenkomt als ze onder andere voor Salland Loont op pad is.

Lees verder »

Op deze wandeling bij Nieuw Sion zie je dat klimaatverandering de natuur aantast

De opwarming van de aarde tast de natuur aan, bleek ook tijdens de klimaatwandeling in verband met Raalte 900 jaar. Bij een jubileum past ook vooruitkijken. Dat doet bioloog Piet Hendriksma in dit verhaal.

Lees verder »

Hoe mooi is Salland?! Ida van den Enk neemt ons mee naar de IJssel | Met prachtige foto’s

Wandelend door Salland probeert Ida van den Enk het prachtige en afwisselende Sallandse landschap op foto vast te leggen. Deze keer neemt ze ons mee naar de IJssel bij Diepenveen en de prachtige bossen rondom hotel Gaia.

Lees verder »

Wandeling, op zoek naar wat klimaatverandering doet met de natuur in Salland, stemt niet vrolijk

Op 10 juni namen veel mensen deel aan de wandeling ‘Op zoek naar wat klimaatverandering doet met de natuur in Salland’. Deze wandeling werd georganiseerd 900 jaar Raalte Groen, IJssellandschap en de Duurzaamheidscoalitie Salland. Van de conclusie word je niet zo vrolijk…

Lees verder »

Wat doen jullie duurzaam, Emma en Olivier?

Olivier Schutzelaars en Emma Vlaanderen zijn eigenaar van het bedrijf Boer’n Buffel Keizersrande. Begin dit jaar hebben zij hun intrek genomen in een prachtige pachtboerderij in Diepenveen. Zij delen graag hoe zij duurzaam ondernemen op hun boerenbedrijf in de uiterwaarden van de IJssel.

Lees verder »

Buffels in uiterwaarden Keizersrande

Vanaf de eerste helft van 2023 gaan waterbuffels het beeld van de uiterwaarden bij Deventer verrijken. Emma Vlaanderen en Olivier Schutzelaars van Boer ’n Buffel settelen zich met hun kudde van 40 Aziatische waterbuffels op Natuurderij Keizersrande aan de IJsseldijk in Diepenveen. Deze ondernemende natuurboeren gaan hier op biologisch dynamische wijze boeren. Zij zetten hiermee het gedachtegoed van de Natuurderij voort door samen met de buffels natuur, landbouw, ecologie, economie en recreatie te verenigen.  

Lees verder »

Ondernemen in Salland: Multifunctioneel landgoed Buitenpost in Twello

Buitenpost is een nieuw multifunctioneel landgoed met de thema’s Teelt & Groen, de Streekwinkel, Horeca, Blotevoetenpad en Camping.. Het maakt deel uit van de domeinen van IJssellandschap.

Lees verder »