Berichten over: Hogeschool Saxion

Dwars door Salland zoekt informatie over (kerken)paden

Wandelplatform Dwars door Salland wil zoveel mogelijk wandelingen uitzetten in onze prachtige regio en zoekt daarom meer info over zogenaamde kerkenpaden, vroeger veel gebruikt, maar niet altijd te vinden in officiële stukken.

Lees verder »

De Kuip Colmschate voorgevel gemeenschapshuis

De Grote Fabeltjesshow in De Kuip Colmschate

De Grote Fabeltjesshow is een initiatief waarbij studenten van de opleiding verpleegkunde van Hogeschool Saxion in Deventer samenwerken met Voor Elkaar-teams Deventer. Het doel van dit evenement is om op een interactieve en creatieve manier bewustzijn te creëren rondom thema’s die relevant zijn voor de gezondheid en het welzijn van de gemeenschap.

Lees verder »

Paar tientjes meer betalen voor zonnepanelen is best eerlijk

Vandebron is de eerste energiemaatschappij die eigenaren van zonnepanelen mee laat betalen voor de kosten die ze hebben als er veel stroom geleverd wordt terwijl de vraag klein is. Best eerlijk! Panelen blijven trouwens ook dan veel goedkopere stroom leveren.

Lees verder »

Hogeschool Saxion: Karin Dijkstra geïnstalleerd als lector Gezondheidsbevordering in de leefomgeving

De leefomgeving is de sleutel tot gezondheidsbevordering. ‘’Daar is grote winst te behalen. Maar dat is een hele uitdaging. Leefstijlverandering is vaak twee stappen vooruit en vervolgens één stap achteruit.’’ Aldus dr. Karin Dijkstra. Zij werd donderdag 13 oktober 2022 geïnstalleerd als lector Gezondheidsbevordering in de leefomgeving van het lectoraat Smart Health van hogeschool Saxion.

Lees verder »

Veel studenten en medewerkers uit Oekraïne en Rusland bij de Saxion Hogeschool

Saxion Hogeschool treft speciale maatregelen voor Oekraïense en Russische studenten en medewerkers en zet wetenschappelijke samenwerkingen met deze landen voorlopig stop.

Lees verder »

Saxion vraagt om extra aandacht voor studenten in crisisgebieden

Met het oog op de recente ontwikkelingen in Oekraïne en Rusland is Saxion bezorgd om studenten die daar vandaan komen. De impact van deze oorlog is immers gigantisch.

Lees verder »