Berichten over: Gifverbruik

Harrie Kiekebosch: Laten we vandaag de verzetshelden van deze tijd vieren

Vandaag vieren we de vrijheid die is begonnen met verzet. Een artikel op De Correspondent vandaag, begint met die mooie gedachte. 5 Mei, we zijn net uitgeherdacht, als land weer vrolijk verder gaan oorlog voeren ver van ons grondgebied af, en waarvan we de vluchtelingen vervolgens laten verzuipen in de Middellandse Zee.

Lees verder »

Jenneke van Doesburg: Zuinig zijn op groen, beestjes, ruimte, water…

Ik kreeg de oproep van diverse samenwerkende tuin- en natuurorganisaties onder ogen, waarin ik werd uitgenodigd om mee te denken, te steunen of actie te voeren voor een groenere leefomgeving. Ja, hard nodig natuurlijk, die aandacht voor natuur en milieu, zéker in deze tijd waarin corona alle aandacht opslokt van andere problemen. Dat zag je al bij de laatste verkiezingen; wat is op dit moment het grootste, dreigendste en nijpendste probleem, bij ons en wereldwijd? HET MISBRUIK VAN DE PLANEET DOOR HAAR EIGEN BEWONERS !!!

Lees verder »

Fransjan de Waard: Landbouwchemie – zullen we maar eens afscheid gaan nemen?

Fransjan de Waard is voorzitter van van Eetbaar Olst- Wijhe, een stichting die zich inzet voor groen en biodiversiteit. Hij zond ons dit artikel. Het seizoen is weer aangebroken. Verspreid door de regio zijn er…

Lees verder »