Berichten over: Gezonde keuken

Keetmee: Inspiratie, recepten, praktische tips, workshops en het incidentele eco-rant voor gezond en lekker eten

Cathy Verschoor van K.eetmee zal regelmatig heerlijke recepten publiceren op HierInSalland. Vandaag haar eerste recept: Groenten Beignets.

Lees verder »

Overijsselse gemeenten zetten streekproducten op de kaart

21 Overijsselse gemeenten gaan zich inzetten om meer lokaal voedsel in de eigen organisatie te gaan gebruiken. Dat hebben ze op 14 oktober in de intentieverklaring ‘Eten uit de Regio’ vastgelegd.

Lees verder »

Kijken in de keuken van….. Willy Boogaard

Damast in Salland legt regelmatig thema’s voor waarop mensen worden verzocht te reageren om zo een kettingreactie op gang te brengen. Één van deze thema’s is Kijken in de keuken van… waarbij tips voor mooie…

Lees verder »

Kijken in de keuken van Agnes Heethaar: voeding moet je voeden!

Damast in Salland legt regelmatig thema’s voor waarop mensen worden verzocht te reageren om zo een kettingreactie op gang te brengen. Eén van deze thema’s is Kijken in de keuken van waarbij tips voor mooie…

Lees verder »

Willy Boogaard: Van AGV (aardappelen, groente, vlees) tot sushi met paardenbloem

Aardappelen, twee groentes en iets van vlees; dat zijn de maaltijden waar ik mee ben opgegroeid. Mijn moeder kookte en haalde de groente uit de boerderijtuin en mijn vader haalde de aardappelen van het land. Het vlees kwam van het geslachte varken. De lever met wat vet werd gekookt. Daarna door de gehaktmolen verwerkt tot Zeeuwse leverworst. Ik mocht helpen en vooral proeven. Nog een beetje kruidnagel, nootmuskaat of peper. Verrukkelijk!

Lees verder »