Berichten over: de correspondent

ARMOEDE UITGELEGD AAN MENSEN MET GELD

Mensen met geld weten niks van armoede, hoe kunnen ze dan armoedebeleid maken?

Stel je eens voor dat we een bondscoach hebben die niks van voetballen afweet… Ja? Heb je hem? Stel je dan eens voor dat ons armoedebeleid gemaakt wordt door mensen die niks van armoede afweten.

Lees verder »

recensie bregman morele ambitie

Recensie Morele Ambitie: Voeg jij met je baan ook helemaal niks toe aan de samenleving? Gooi dan het roer om!

Marketeers, lobbyisten, managers, beurshandelaren, bedrijfsadvocaten, als die gaan staken merkt niemand dat. Het zijn vaak door de samenleving duur opgeleide mensen die met hun kennis en kunde niks terugdoen voor de samenleving. Een op de vier mensen vindt zijn eigen baan nutteloos of betwijfelt of hij iets toevoegt aan de samenleving! Er mag wel wat meer morele ambitie terug in de samenleving, vindt Rutger Bregman.

Lees verder »

Recensie: Wat is nu eigenlijk ‘de waarheid?’

Als je het nieuws volgt kun je niet anders dan tot de conclusie komen dat we er hier op aarde een mooie Janboel van aan het maken zijn. Maar als je naar de cijfers kijkt, vergaat het ons beter dan ooit en gaan we dankzij groene energie een nog veel mooiere tijd tegemoet. Rob Wijnberg schreef in zijn nieuwe boek ‘voor ieder wat waars’ over die tegenstelling.

Lees verder »

thomas oudman uit de shit de correspondent

Salland deze Week: je redt boeren en ons eten alleen maar als je met de miljarden van de overheid het ecosysteem redt

Thomas Oudman stelt in het boek ‘Uit de shit, een pleidooi voor meer boeren en minder vee’ dat het alleszins redelijk is miljarden aan de landbouwtransitie uit te geven. Maar zo we het nu doen, komt het niet goed.

Lees verder »

Onbetaald werk is de smeerolie voor de samenleving, de hoogste tijd dat we daarvoor gaan betalen

Ik werk al, ik krijg er alleen niet voor betaald. Een mooi antwoord op de vraag aan een vrouw waarom ze het huishouden doet, voor de kinderen zorgt en slechts parttime meewerkt aan het gezamenlijke inkomen van het huishouden.

Lees verder »

Recensie: ‘Het water komt’ van Rutger Bregman (met te downloaden pdf)

Uit ‘Het water komt’ van Rutger Bregman blijkt maar weer eens dat wee nu aan de bak moeten. Anders worden we voor het eind van de eeuw Duitser.

Lees verder »