Berichten over: Canadagedenksteen Heino

Uitnodiging vanuit Canada voor Flip Jonkman

Flip Jonkman heeft meer dan 20 jaar gestreden voor een monument in Heino voor de vier Canadezen die op de bevrijdingsdag van Heino op 16 april 1945 nog omkwamen. Uiteindelijk werd de gedenksteen op 11 november 2921 in het bijzijn van Canadese nabestaanden onthuld door de ambassadeur van Canada en de burgemeester van Raalte. Flip kreeg nu een vererende uitnodiging voor een tegenbezoek aan Canada.

Lees verder »

Weer bezoekers uit Canada bij de gedenksteen voor gevallen Canadezen in Heino

Op de Bevrijdingsdag van Heino op 12 april 1945 werd een Canadese tank, die verder ging in de opmars naar Zwolle, geraakt door een door een achtergebleven Duitser afgevuurde pantservuist. De gevolgen waren verschrikkelijk: vier…

Lees verder »

Bevrijdingsdag Heino

Vandaag was het 77 jaar geleden dat Heino bevrijd werd door de Canadezen. De gedenksteen voor de gevallen Canadezen werd hiervoor versierd

Lees verder »

Goedbezochte en serene onthulling van het monument voor gevallen Canadezen in Heino

Op 11 november vond de onthulling van het monument voor gevallen Canadezen plaats in Heino. Dit gebeurde door Canadees ambassadeur mw. Lisa Helfand en Raalter burgemeester dhr. Martijn Dadema.

Lees verder »

Onthulling monument voor gevallen Canadezen in Heino a.s. donderdag om 10.45

Op donderdag 11 november om 10.45 zal de onthulling van het monument voor gevallen Canadezen aan de Zwolseweg plaatsvinden door ambassadeur Lisa Helfand van Canada en burgemeester Martijn Dadema van de gemeente Raalte.

Lees verder »

Typisch Sallands: Solidair maar mag het iets kosten?

Kees Huls verwondert zich over het gebrek aan steun vanuit Heino voor het in november te onthullen monument voor de gevallen Canadezen.

Lees verder »

Eerste Canadezen bij de gedenksteen ter nagedachtenis van omgekomen Canadezen bij de bevrijding van Heino

Meer dan 20 jaar is Flip Jonkman bezig geweest om een gedenksteen te realiseren voor de 4 omgekomen Canadezen op de bevrijdingsdag van Heino op 12 april 1945.

Lees verder »