Berichten over: boetelerveld

boetelerveld sallandzoemt gif

Salland Zoemt: Ga het platteland niet op als er landbouwgif gespoten wordt!

Salland kleurt weer geel. Daarom waarschuwt Salland Zoemt achteloze burgers rechtsomkeert te maken als je een boer gif ziet spuiten. Je kunt wel denken door die gezond groene buitenlucht te fietsen, maar je fietst door een gifwolk. Van glyfosaat kun je hoogstwaarschijnlijk parkinson en kanker krijgen. De spuitende boer zelf loopt het meeste risico.

Lees verder »

Salland Deze Week: zo worden windmolens nooit populair, gemeentebestuur Raalte!

Ineens was daar het verdict: windmolens zouden op landgoed Schoonheten kunnen komen als het moet. De knullige communicatie rondom die windmolens is precies waarom mensen de overheid wantrouwen.

Lees verder »

boetelerveld

Wandelen met Sjaak is dezer dagen smoks’n döar de modder

Smoks’n, dat is Sallands voor als je door de modder kleistert. Kleisteren is smoks’n 😉 Smoks’n is ook een onomatopee! Het woord bootst de klank na van wat het is. Smoks’n maakt een smokserig geluid.
Genoeg inleiding, kom mee met Sjaak naar het Boetelerveld!

Lees verder »

boetelerveld nat

Wandelen met Sjaak: Within a split second

Het kan ook Sjaak Bruggeman wel te nat worden. Daar kwamen we van de week achter op het Boetelerveld. Daar moet het drassig en zompig zijn. En dat is het! Maar als je dan de laarzen lek hebt…

Lees verder »

boetelerveld

Wandelen met Sjaak: Vernatten of verhogen, je kunt er ook zinnige gesprekken over voeren!

Je kunt boos zijn op de bomenkap in het Boetelerveld, de krant plaatst dat graag en populistisch politieke partijen gaan er lekker mee aan de haal. Je kunt er ook een goed gesprek over voeren.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Natuur in de overgang

Bladeren op straat en hup de gemeentelijke bladveegmachines komen al in actie. Alvast even proefdraaien want je weet dat voor sommige mensen alles spic en span moet zijn in de straat als het gaat om onkruid en bladeren. Voordeel is wel dat het weer een groene bestemming krijgt.

Lees verder »

Salland deze Week: geen welles-nietes over bomenkap op de Heuvelrug, maar de feiten op een rij

De Sallandse Heuvelrug is een Natura2000 gebied vanwege de heide. Onderhoud er van gaat om die reden ten koste van bomen. Het doel is dus niet ‘de natuur behouden’, maar ‘heide behouden’. Wel belangrijk dat eerst te weten voordat je er een mening over vormt.

Lees verder »

Dagklad: Siep Raasmus jr

Dagklad columnist Marius Jaspers verdiept zich in de richtingenstrjid over het beheer van de Sallandse Heuvelrug en met name het Boetelerveld bij Raalte.

Lees verder »

Foto: Ida van den Enk boetelerveld rondom marienheem

Boetelerveld en Olst-Wijhese IJsseldelta stikstofgevoeliger dan gedacht: nog minder ruimte om intensief te boeren

De natuur is er nog slechter aan toe dan al gedacht werd, zegt de WUR. Dus moet de uitstoot van stikstof op sommige plekken nog verder omlaag dan al gedacht. Dat geldt ondermeer voor het Boetelerveld en de IJsseldelta tussen Zwolle en Deventer.

Lees verder »

Foto: Ida van den Enk boetelerveld rondom marienheem

Excursie in het Boetelerveld met IVN Raalte

IVN Raalte organiseert aanstaande zaterdag een excursie met gids door het bijzondere Natura2000 gebied Boetelerveld.

Lees verder »

Foto: Ida van den Enk boetelerveld rondom marienheem

Nieuwe kapplannen zijn juist beter voor Boetelerveld

“Nieuwe kapplannen zijn schrikbeeld van Iris en Henk”, kopt De Stentor. Zij mogen in de krant vertellen hoe een “mooi bos om zeep wordt geholpen.” De krant wakkert daarmee de broeierige sfeer rondom het Natura 2000 gebied onder de rook van Raalte aan. Terwijl volgens onafhankelijk deskundigen de kapplannen beter zijn voor iedereen.

Lees verder »

Wandelen met Sjaak: Wat een zinloze vernieling! En waarom?

Sjaak Bruggeman is boos. ‘Ze’ hebben vernielingen aangericht in ‘zijn’ Boetelerveld. En daarbij moet je niet denken aan wat onderbuikmensen graag ‘vernielingen’ noemen als het gaat om onderhoud ten behoeve van de natuur, maar echte vernielingen. Daar gaat Sjaak van vloeken.

Lees verder »