Berichten over: biologisch

Herman Westendorp

Herman Westendorp eet zo veel mogelijk biologisch en uit de buurt

We vroegen Herman Westendorp uit Heino naar zijn overtuiging zo veel mogelijk biologisch geteeld voedsel te eten. Antwoord: “omdat het voor alles beter is! Het gaat me om een totale manier van leven. Hoe langer we dat doen, hoe meer voldoening er is en hoe gemakkelijker het wordt.” Herman levert zijn visie puntsgewijs aan.

Lees verder »

’t Natuurlijk Huus: Eten komt van de aarde, niet uit de supermarkt

Met een natuurlijke en duurzame manier van leven kun je vandaag al beginnen. Maar hoe dan? Agnes Heethaar van ’t Natuurlijk Huus in Raalte is ervaringsdeskundige en geeft iedere week een voorbeeld. Deze week gaat het over: Zoals de melk en de wol niet van de boer komt, zo komt ons eten niet uit de supermarkt.

Lees verder »

Salland deze Week: Niet biologische gewassen (of het nu bloembollen of groenten zijn): Goedkoop is duurkoop

Of het nu je dagelijkse groente is, of de bloembollen in het gemeenteplantsoen: als het niet biologisch is, betaal je er vroeg of laat de rekening voor.

Lees verder »

Maaike Baack, wat doe jij als ondernemer duurzaam? Met Tuin Salland lever ik biologische groenten aan Salland!

Maaike Baack levert met Tuin Salland veertig soorten groenten aan 400 abonnees in Zwolle, aan Ekoplaza en aan boerderijwinkel de Huppe.

Lees verder »

Salland deze Week: en jullie moesten de groeten van HAK hebben

HAK stopt over vier jaar met de verkoop van bespoten groenten. HAK gaat vanaf dan alleen maar meer biologische groenten verkopen. Een prachtige kans voor boeren om over te schakelen.

Lees verder »