Berichten over: Bibliotheek Ommen

bibliotheek lezen natuur

Workshops sprookjes & natuur voor kinderen in de bieb

Woensdagmiddag is workshopmiddag bij de Bibliotheek Salland in Heino! Op 12 juni komen kinderen van 4-6 jaar genieten van sprookjes. Daarna gaan we zelf aan de slag: maak het begin van een sprookjesfilm, of een reclamespot voor een sprookje, of een nieuwsbericht! Deze workshop duurt van 14.30 tot 15.30 uur.

Lees verder »

Baby’s houden van boeken

Ontdek samen voorlezen met kleine kinderen op de BoekStartdag in de bibliotheek

Lees verder »

verkiezings cursussen bibliotheek

Bibliotheek Salland organiseert verkiezingsbijeenkomsten Europese Verkiezingen | Met video

Op donderdag 6 juni 2024 is de Europese Parlementsverkiezing. In aanloop hiernaar organiseert Bibliotheek Salland drie verkiezingsbijeenkomsten in de bibliotheken in Ommen, Raalte en Olst.

Lees verder »

bibliotheek zwemmen

Biebzwemmen bij Zwembad Carrousel in Ommen

Basisschoolleerlingen in Ommen gaan in de twee weken vanaf maandag 11 maart iets bijzonders beleven: biebzwemmen! Tijdens een leuke activiteit in Zwembad Carrousel worden de kinderen ondergedompeld in de verhalen, duiken ze in de letters en spartelen ze rond door de informatie.

Lees verder »

Lezing van Ccoba in de bibliotheek in Ommen: Who are the Amish?

De Ccoba-lezing van dinsdag 12 maart gaat over de Amerikaanse bevolkingsgroep de Amish. Laura Strating-Janssens licht een tipje van de sluier op over deze bijzondere gemeenschap. Om 20.00 uur in de Bibliotheek in Ommen.

Lees verder »

Ccoba lezing in de bibliotheek in Ommen door Maaike Gerritsen, violiste

De Ccoba-lezing van dinsdag 9 januari staat in het teken van muziek. Violiste Maaike Gerritsen vertelt alles over vioolspel en stemexpressie. Om 20.00 uur in de Bibliotheek in Ommen.

Lees verder »

Lezing van Ccoba in de bibliotheek in Ommen: ‘Op reis door Namibië’

De Ccoba-lezing van dinsdag 12 december wordt gegeven door Jan en Ada Rosman. Zij vertellen over hun reizen door Namibië. Om 20.00 uur in de Bibliotheek in Ommen.

Lees verder »

De Bibliotheek helpt met stappen zetten in jouw loopbaan

Het vinden van werk dat bij je past is niet altijd makkelijk. De Bibliotheek biedt hulp bij het ontdekken van wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Daarvoor worden dit najaar 12 workshops, inspiratiesessies, spreekuren en netwerkbijeenkomsten georganiseerd in samenwerking met JobOn.

Lees verder »

Tech jouw miljonairshuis in de bieb

Welke technische snufjes maak jij voor een geheim miljonairshuis? Voor kinderen van 7–14 jaar is er in de herfstvakantie in de Bibliotheek Salland een superleuke activiteit van Bieb, Bits & Bots. Met allerlei tech-materialen gaan kinderen toffe snufjes en waanzinnige uitvindingen maken.

Lees verder »

Op reis met Vincent van Gogh in Drenthe

Lezing van Ccoba in de bibliotheek in Ommen over de Drentse periode van Vincent van Gogh.

Lees verder »

Nieuw seizoen culturele activiteiten Ccoba in de Bibliotheek Ommen: Stadswandeling Kampen

Zoals elk jaar organiseert Ccoba een serie culturele activiteiten in de Bibliotheek in Ommen. Het nieuwe programma is nu bekend.

Lees verder »

Tijd voor de digitale voorjaarsschoonmaak van je apparaten

Kom langs bij het Digitaal Café in Raalte, Ommen, Heino en Olst om je apparaten te laten opschonen.

Lees verder »