Berichten over: accu

Met zonnepanelen en accu is een dynamisch energiecontract slim

Mensen sluiten weer energiecontracten voor lange termijn af. Daarmee dekken ze het risico voor plots stijgende prijzen. Maar als je zonnepanelen én een thuisbatterij hebt, zou je kunnen overwegen nog voor kortere termijn dan ‘variabel’ te gaan: stroom per uur.

Lees verder »

Nieuwe laadpalen maken het mogelijk zoveel mogelijk eigen stroom in de accu van jouw auto te stoppen

Als overheid salderen afschaft, is het zaak zoveel mogelijk eigen opgewekte stroom te gebruiken. Nieuwe laadpalen voor de elektrische auto helpen daarbij.

Lees verder »

De thuisbatterij nog slimmer gebruiken met power per hour

In onze serie over de accu’s zoeken we dit keer naar technieken die het ons makkelijk maken maximaal van je eigen stroom te genieten op de goedkoopste manier.

Lees verder »

Henk Schreij: Thuisbatterij voor je zonnepanelen: Doen, of niet?

Een thuisbatterij om je eigen opgewekte stroom op te slaan, moet je daar nu wel of niet aan beginnen? Henk Schreij geeft alle informatie die je nodig hebt om vervolgens zelf te beslissen.

Lees verder »

De thuisaccu komt er aan: Natuurlijk Huus onderzoekt wat je anders gaat doen als je een accu hebt

Het zou heel goed kunnen dat in 2023 de thuisbatterij doorbreekt. Nederland loopt daar Europees schromelijk op achter. HierInSalland vroeg drie vroeggebruikers van een accu hun ervaring op te schrijven. Vandaag de Huawei-accu bij ’t Natuurijk Huus.

Lees verder »

De thuisaccu komt er aan: Aardehuizen gaat met de wijkaccu tegen de stroom in

Het zou heel goed kunnen dat in 2023 de thuisbatterij doorbreekt. Nederland loopt daar Europees schromelijk op achter. HierInSalland vroeg drie vroeggebruikers van een accu hun ervaring op te schrijven. Vandaag de wijkaccu van de Aardehuizen.

Lees verder »

Windesheimstudenten onderzoeken of invloedrijke Sallanders voorop lopen in de energietransitie

Hoe kun je Sallanders bewust maken van de urgentie van de energietransitie? Met die vraag zijn vier studenten van het Windesheim Honours College een onderzoek gestart.

Lees verder »