Ondersteuning voor de cultuursector van gemeente Raalte

Interessant? Deel het artikel

theaterpodium heino

De coronacrisis heeft grote gevolgen voor de cultuursector. Zo ook in de gemeente Raalte, die 110 culturele instellingen, verenigingen, kunstenaars, dirigenten en docenten kent. Om de cultuursector te ondersteunen in coronatijd, heeft het Rijk geld beschikbaar gesteld. In de gemeente Raalte zijn er tot nu toe acht ondersteuningsverzoeken ingediend.

Door de gemeente Raalte

De cultuursector wordt hard geraakt door de coronacrisis. Podia en musea moesten een aantal maanden hun deuren sluiten en mogen maar een beperkt aantal bezoekers ontvangen. Koren, muziekverenigingen en een historische vereniging hebben het moeilijk omdat zij inkomsten missen doordat zij niet kunnen optreden en geen activiteiten kunnen organiseren.

Koersdocument corona
Bij de afweging om financiële ondersteuning toe te kennen, heeft de gemeente gebruik gemaakt van het Koersdocument coronacrisis. Het Rijk heeft een budget beschikbaar gesteld waaruit deze steun betaald wordt.

Het college van de gemeente Raalte heeft besloten om financiële ondersteuning te bieden aan:

  • Het HOFtheater
  • De Coöperatie met het Theater Podium Heino
  • De Laarman
  • Heino Vocaal
  • Het Interkerkelijk Zang- en Gospelkoor Freedom
  • De Drumfanfare Caecilia Raalte
  • Muziekvereniging Ons Genoegen
  • De Vereniging voor Heemkunde ‘Omheining’

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.