Ondernemers langs N35: Opwaardering is een goede stap

Interessant? Deel het artikel

Logo VNONCW

Plan voor verbetering veiligheid, doorstroming en leefbaarheid

De N35 tussen Wijthmen en Knooppunt Raalte wordt een stroomweg van 100 km/u, kruisingen worden ongelijkvloers en de weg gaat niet meer door Mariënheem,maar wordt er omheen geleid. Ook volgt er onderzoek naar de overige stappen voor de opwaardering van de N35 naar een regionale stroomweg.

Dat zijn uitkomsten van het overleg dat gedeputeerde Boerman heeft gevoerd met minister Van Nieuwenhuizen (IenW) over de N35. Deze aanpak zorgt ervoor dat de doorstroming op de N35 sterk verbetert en de verkeersveiligheid en leefbaarheid toenemen.

Aanpak belangrijkste kruispunten N35

OndernemersorganisatiesVNO-NCWMidden en MKB-Nederland Midden pleiten samen met TLN, EVOFENEDEX en lokale bedrijvenkringen al lange tijd voor een echte opwaardering van deze belangrijke weg.Volgens de ondernemersorganisaties is deN35 een onmisbare verbinding tussen twee economische regio’s in Overijssel. De N35-discussie loopt al sinds 1995.

Hoogste tijd

Laurens de Lange, voorzitter VNO-NCW Overijssel,is er duidelijk over: “Het werd ook de hoogste tijd om de route veiliger, sneller én duurzamer te maken. De N35 is de belangrijkste verbindingsweg tussen de twee economische topregio’s in Oost-Nederland: Zwolle en Twente. Een 2×2 N35 is voor de economische vitaliteit en de ontwikkeling van sectoren als logistiek, handel en maakindustrie van groot belang. Voor een beter woon-, werk- en ondernemersklimaat is de investering in een opgewaardeerde, veilige, en toekomstbestendige N35 essentieel”. Het besluit is ook goed voor de inwoners in de verschillende kernen aan de N35.

Nog geen volledige oplossing

De Lange geeft ook aan dat we er met dit besluit nog niet zijn. De ambitie is duidelijk: een volwaardige 2×2 stroomweg. Dat wordt nu nog niet in een keer gerealiseerd, maar het staat wel als een gezamenlijk gedragen eindbeeld.Het betekent dat ondernemers de vinger aan de pols houden bij de verdere ontwikkeling van de N35. Voor nu is er voor de ondernemers alle reden om samen met de partners uit Overijssel dit goede nieuws te vieren.Het is goed om te merken dat de inzet van het bedrijfsleven de regionale overheid heeft geholpen deze afspraken met het Rijk te maken.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.