Ondernemers en Corona: Yahya Al- Kayed van restaurant Shaam Paradijs in Deventer

Interessant? Deel het artikel

Yahya AL-Kayed

Drie maanden was het restaurant van Yahya Al-Kayed open en toen kwam corona… Yahya kwam eind 2004 vanuit Syrië naar Nederland en was van meet af aan van plan zijn eigen restaurant te beginnen. Dat werd Shaam Paradijs in Deventer.

Door Hasan Kaddour

Yahya: “Ik kwam in 2004 naar Nederland en sinds die datum ben ik begonnen met de voorbereidingen voor mijn volgende leven in Nederland en het opbouwen van een toekomst voor mij, mijn gezin en mijn kinderen in dit land dat ruimte biedt aan degenen die de competentie hebben om een plek voor hen te reserveren.”

De droom komt uit
“Eind november 2019 kwam die droom uit. Ik ben nu de trotse eigenaar van mijn eigen pareltje: Shaam Paradijs, een Syrisch eethuis, waar je zowel binnen als buiten van verse Syrische gerechten kunt genieten. Ook doen wij cateringwerk voor bijzondere gelegenheden. Ik heb gekozen voor de horeca omdat ik er al ervaring mee heb en hier plezier uit haal. We hebben gekozen voor Deventer omdat er geen andere Syrische restaurants in deze omgeving zijn.”

“Dat bleek een goede keus. We hadden het direct druk. De maaltijden werden uitstekend ontvangen. En onze klanten kwamen uit alle lagen van de samenleving. Nederlanders, Syriërs, andere Arabische mensen, maar ook Europese toeristen die naar de historische stad waren gekomen.”

Corona
“Maar toen kwam Corona. We waren net lekker bezig, begonnen bekendheid te krijgen, toen moesten we dicht. Dit was erg zwaar, want we waren nieuw in de markt. Gelukkig konden we in de zomer wel weer open. Maar qua naamsbekendheid moesten we toen eigenlijk weer van voren af aan beginnen. En het liep in de horeca toen sowieso niet zo storm, omdat mensen wel wat bang geworden waren om zo maar uit eten te gaan. En toen in oktober moesten we weer dicht. We zijn op afhalen en thuisbezorgen overgegaan. Dat was de enige optie nog. Dat gaat nu helaas stroef, maar wij blijven positief!”

Hoop en toekomst
Ondanks corona houdt Yahya vast aan zijn project: “Shaam Paradijs is ook leuk voor gezinnen met kinderen, je kunt er met groepen terecht, en eigenlijk alle gerechten zijn ook vegetarisch. Dus als we hopelijkl in de zomer weer open mogen is iedereen van harte welkom. Tot die tijd zal het afhalen of bezorgen zijn.”

www.shaamparadijs.nl

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Partnerbijdragen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *