Ondernemers en Corona: De Flierefluiter, allerleukst voor kinderen

Interessant? Deel het artikel

ErwinPronkFlierefluiter

De Flierefluiter in Raalte is door 2 generaties van de familie Pronk uitgebouwd van een eenvoudige kinderboerderij tot een veelomvattend speelparadijs voor kinderen, zowel in de openlucht als overdekt. Door de ANWB uitgeroepen tot het Leukste Uitje van Overijssel 2020. Voor een klein all-in entreebedrag hebben kinderen (en dus ook hun ouders) hier de dag van hun leven. Tevens is er een camping met 24 mooie plaatsen. De meeste bezoekers komen uit de wijde regio, zo’n uurtje rijden, of zijn vakantiegangers in de streek.

Door Kees Huls

Voor eigenaar Erwin Pronk was dit coronajaar natuurlijk totaal anders dan voorgaande jaren. De omzet liep zo’n 35% terug door een aanvankelijk volledige sluiting en later beperkt aantal bezoekers vanwege de opgelegde voorschriften. Tijdens de volledige sluiting werd door middel van een afhaal- ijsbuffet nog een beetje van de vaste kosten goedgemaakt.

Voor de rond 40 vaste medewerkers had het gelukkig verder geen consequenties en de afroepkrachten werden aanvankelijk minder opgeroepen, maar na heropening juist meer door veel extra werkzaamheden vanwege de corona- voorschriften. Tijdens de volledige sluiting werden extra onderhouds- en aanpassingswerkzaamheden gedaan. Na de heropening werd het, binnen de opgelegde beperkingen, gelukkig weer erg druk, vrijwel elke dag uitverkocht tot begin september.

Door de aanslag op de liquiditeit was de Flierefluiter gedwongen enkele geplande investeringen uit te stellen en bij de bank aan te kloppen voor een lening.

Erwin gaat ervan uit dat vanaf Pasen 2021 weer op dezelfde corona- manier gewerkt kan worden als deze zomer en heeft veel concrete plannen om zo optimaal te kunnen werken onder de opgelegde beperkingen. Zo zal het aantal campingplaatsen teruggebracht worden van 24 naar 20 om de bezoekersstromen in de speeltuin nog beter te kunnen controleren en de dit seizoen uitgestelde investeringen zullen alsnog uitgevoerd worden. Dat zal een verdere uitbreiding van het personeelsbestand tot gevolg hebben.

De coronatijd zal zeker niet alleen negatieve herinneringen nalaten. Door de corona periode moest Erwin kritisch kijken naar de kosten, maar zijn er ook weer veel nieuwe ideeën opgeborreld zodat er nog meer nieuw speelplezier te verwachten valt in de komende jaren.

De Flierefluiter staat als een huis, klaar voor de toekomst!

www.flierefluiterraalte.nl

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *