Omgekeerd smeltwater

Door de hoge waterstand van de IJssel en de vorst van de afgelopen periode, veranderde de parallelweg op sommige plaatsen in een schaatsbaan.

Interessant? Deel het artikel

gladheid

Vier dagen per week ga ik op de fiets vanuit mijn woonplaats Olst naar mijn werk in Wijhe. Dat doe ik al jaren en slechts in enkele uitzonderlijke gevallen kies ik voor een ander vervoermiddel. Bijvoorbeeld bij hevige storm, zoals die keer dat ik om 13.00u moest beginnen, precies op het hoogtepunt van een storm die destijds over ons land raasde. Of bij hevige sneeuwval, waarbij de parallelweg onderaan de N337 (nog) niet gestrooid is. Bij een beetje vorst, sneeuw of een flinke regenbui ga ik gewoon fietsen. Ik heb tenslotte een regenpak en kou, daar kun je je tegen kleden. De afgelopen periode bracht dit fietsen wel wat uitdagingen met zich mee.

Rivierwater

Door de hoge waterstand van de IJssel sijpelde het rivierwater door de dijk heen. Mijn partner heeft verschillende keren iemand van de dijkwacht gezien, want de dijk moet natuurlijk goed in de gaten worden gehouden. Maar dat rivierwater zoekt vanzelfsprekend het laagste punt op en dat is richting de weilanden. Daarbij komt het water over de parallelweg, wat tevens de doorgaande fietsroute tussen Deventer en Zwolle is. Met de vorst die we de afgelopen periode hadden, gaat dat water natuurlijk bevriezen.

Schaatsbaan

Gevolg: op onregelmatige plekken was het asfalt veranderd in een heuse schaatsbaan van enkele meters lengte en een breedte gelijk aan die van het asfalt. Ik heb daar telkens heel voorzichtig gefietst en bij sommige stukken liep ik naast mijn fiets. Gelukkig was de gemeente zo vriendelijk om na enkele dagen aan beide zijdes een bord met zwaailicht neer te zetten om ons te waarschuwen voor de gladheid.

Lees hier de andere reflecties van Liesbeth.
Bezoek ook haar website.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *