Ombouwen kantoorgebouw Arkelstein 2 in Raalte Noord tot woongebouw

Het al jaren leegstaande kantoorgebouw in Raalte Noord wordt omgebouwd tot wooncomplex.

Interessant? Deel het artikel

Raalte Arkelstein 2

Het kantoorgebouw Arkelstein 2 in Raalte Noord staat al jarenlang leeg. Dat is een ongewenste situatie in deze tijd van woningnood. De eigenaar van Arkelstein 2 wil het gebouw daarom verbouwen tot woongebouw met appartementen voor mensen die dringend tijdelijk woonruimte zoeken.

Verhuur van het gebouw

Het gebouw heeft vier verdiepingen waar de eigenaar 31 appartementen wil realiseren. SallandWonen wil twee verdiepingen huren voor mensen die met spoed tijdelijke woonruimte zoeken. Denk hierbij aan jongeren, mensen die moeten verhuizen vanwege een baan in deze gemeente, mensen in echtscheidingen-situaties en statushouders die wachten op permanente woonruimte in de gemeente Raalte.

Ook de gemeente Raalte wil twee verdiepingen huren voor de opvang van circa 60 vluchtelingen uit Oekraïne. De duur van deze opvang is nog niet bekend. De gemeente gaat uit van minimaal een half jaar. Als de noodzaak om Oekraïners op te vangen vervalt, komen deze twee verdiepingen beschikbaar voor tijdelijke particuliere verhuur. SallandWonen blijft dan de andere twee verdiepingen huren.

Informeren van betrokkenen

Salland Wonen, pandeigenaar Rob Knobben en Gemeente Raalte gaan tijdens twee informatiebijeenkomsten op 21 juni in gesprek met omwonenden en aanliggende bedrijven. Hier lichten zij de plannen verder toe en vertellen zij onder andere hoe zij zorgen voor ondersteuning rondom de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.