Olstergaard feestelijk geopend

“Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg”. Met deze uitsprak van Albert Einstein begon Marcel Blind, wethouder wonen van de gemeente Olst-Wijhe, zijn toespraak. Einstein heeft hiermee bedoeld: Wil je echt iets anders bereiken? Dan vraagt dat lef, durf en doorzettingsvermogen. En dat is hoe de Olstergaard is ontstaan. Met lef, durf en doorzettingsvermogen.

Interessant? Deel het artikel

Foto: Robert Jan Leerink
Foto: Robert Jan Leerink

Het begon met de Proeftuin wonen in 2018. Daarin zaten o.a. Provincie, gemeente, groep vrijwilligers, om met elkaar een plan te realiseren voor een duurzame wijk. Opdracht was onder meer sociale cohesie, geluk en welzijn van de bewoners, voldoende groen, duurzaamheid, circulariteit, centraal te laten staan.

V.l.n.r. Monique van Haaf, Aafke Kuiper en Marcel Blind. Foto: Robert Jan Leerink.

Dat is gelukt, ondanks dat er met elkaar veel hobbels genomen moesten worden, zoals Stikstofregelgeving, corona, stijgende kosten van materialen etc. Er is er veel overleg via Zoom geweest met gemeente en (aanstaande) bewoners om het hele proces op te starten en te begeleiden. De eerste huizen zijn gebouwd en worden bewoond. Op veel kavels wordt een start gemaakt met het leggen van de fundamenten.
Reden voor een feestelijke opening, door Corona, later dan de bedoeling was. Maar niet minder feestelijk! Er was een feesttent, en er waren hapjes en drankjes.
Behalve de wethouder, sprak Monique van Haaf, gedeputeerde van de provincie Overijssel, met in haar portefeuille o.a. Wonen. Ze vertelde dat de provincie dit plan met veel enthousiasme heeft omarmd. Projectleider van de gemeente, Aafke Kuiper, werd door de bewoners met een grote bos bloemen bedankt voor al haar ondersteuning in de afgelopen jaren. De opening bestond uit de onthulling van een door de gemeente aangeboden Bijenhotel. De oudste en de jongste bewoner van de Oolstergaard mochten deze handeling verrichten.
Dat er veel muzikale bewoners in de wijk ( komen) wonen bleek wel uit de twee optredens. Jan Willem Donkers en Ingrid van Elderen gaven met tekst en gitaar invulling aan het proces van ontstaan en verloop van de Olstergaard. De groep Grijs & Groen Wonen, die met twee appartementsgebouwen in het hart van de wijk gaat wonen, heeft in de persoon van Rob Krot, een professionele troubadour in haar midden! Hij schreef een lied voor de wijk, waarvan het refrein volmondig door iedereen werd meegezonden.
Een aantal huizen was te bezichtigen, en veel toekomstige bewoners konden met elkaar kennismaken en ervaringen delen. Het was een zeer geslaagde middag, die met een maaltijd van zelf ingebrachte spullen werd afgesloten.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.