Olst-Wijhe betaalt mee aan energiezuinig gedrag van inwoners

Interessant? Deel het artikel

tochtstrip

Tochtstrippen, led-lampen en brievenbusborstels, van die kleine dingen die het comfort in je huis snel naar een hoger niveau brengen en die ook nog eens energie besparen. Als je in de Olst-Wijhe woont, kun je tot zestig euro terug krijgen op de aanschafkosten. Maar dan moet je wel lokaal kopen!

Er ligt 60 euro klaar voor zo’n 2000 huishoudens. Op wonen.olst-wijhe.nl/energiebespaaracties vind je de weg naar een speciale webshop daarvoor. “Een unieke samenwerking”, zegt wethouder Marcel Blind. “Lokale ondernemers en inwoners zetten deze actie op poten voor onze inwoners. Dus door lokaal voor lokaal. Zo helpen we elkaar in coronatijd.”

De actie wordt uitgevoerd in samenwerking met Stichting Goede Buren. De producten die worden besteld, worden geleverd door de lokale bouwmarkten. “Zo houden we het geld van de subsidie bijna volledig binnen de gemeente”, aldus wethouder Blind. De actie gaat rond april in. De gemeente houdt inwoners op de hoogte.

Gratis energiescan

Naast de bijdrage voor energiebesparende maatregelen kunnen inwoners ook een gratis energiescan aanvragen. Hiervoor komt een energievakman bij de mensen thuis om samen te bekijken welke maatregelen er in huis kunnen worden genomen. Inwoners die hierin interesse hebben, kunnen zich aanmelden via wonen.olst-wijhe.nl/gratisenergiescan.

Junior Energiecoach

Tot slot gaat op 27 februari Junior Energiecoach van start. Gezinnen die zich hebben aangemeld gaan vijf weken lang thuis aan de slag met energiebesparing. Dit doen ze met leuke challenges voor het hele gezin. Mogelijk komt er in de tweede helft van het jaar nog een ronde van Junior Energiecoach. Wie zich nu niet heeft aangemeld, heeft dan opnieuw de kans om gratis mee te doen.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.