Oktober is dé groentemaand voor ons klimaat

Interessant? Deel het artikel

groente lokaal

Wist je dat er in oktober liefst 46 groenten van onze eigen grond komen. Daarmee is deze maand dé groentemaand. De info daarover komt van een Belgische Bio-site, maar daar is het klimaat gelijk aan hier, dus doe er je voordeel mee.

Eten uit het seizoen heeft alleen maar voordelen. De groenten uit het seizoen zijn het volst van smaak, want niet kunstmatig geteeld. Om die reden zijn ze ook het meest milieubewust want er kwam bijna geen energie aan. Groente uit het seizoen zijn altijd veel geoedkoper. En meestal zijn het ook de groentes die je lokaal goed kunt kopen, aan de weg, bij de lokale voedselcooperatie of in de (biologische) supermarkten bij de boerderij.

Lees hier veel meer over de oktobergroentes.
En hier vind je een groente en fruitkalender per maand.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.