Notariaat Salland geeft informatieavonden over levenstestament en nalatenschap

Notariaat Salland, gevestigd in Raalte, Heino, Olst en Wijhe geeft eerdaags informatieavonden over levenstestament en nalatenschappen onder het motto 'Neem de regie over jouw leven en jouw testament.'

Interessant? Deel het artikel

Notariaat Salland locatie Raalte
Notariaat Salland locatie Raalte

Dat het voor iedereen verstandig is om met een testament aan de slag te gaan, staat volgens notaris Marjon van der Werf van Notariaat Salland buiten kijf. “Het spreekwoord ‘wie dan leeft, wie dan zorgt’ werkt niet. Het gemis van een testament kan verstrekkende gevolgen hebben voor een nabestaande.”

Bijna altijd onverwacht

Als het moment komt, soms heel plotseling, dat je geen besluiten meer kunt nemen, of dat je het aardse bestaan moet verlaten, wat dan? Is alles goed geregeld? ‘’Als je wilsonbekwaam bent, kan ik niets meer voor je doen’’, concludeert notaris Marjon van der Werf. ‘’Dus bedenk op tijd wat er gebeurt als je het zelf niet meer kan regelen. Wie gaat de administratie doen? Wie gaat medische besluiten nemen? En hoe gaat het met de eigen bijdrage in de zorgkosten. Die zijn de afgelopen jaren de pan uit gerezen. Zorgkosten kunnen oplopen tot 2650 euro per maand aan eigen bijdrage. Dat is heel ingrijpend. We willen de mensen wakker schudden om daar op tijd over na te denken.’’

De meeste mensen schuiven deze kwesties liefst ver voor zich uit. “De dood is natuurlijk niet het gespreksthema dat je even op tafel gooit bij een gezellig koffiemomentje. Bovendien is door allerlei wetswijzigingen zoveel veranderd dat mensen door de bomen het bos niet meer zien.” Kom in actie, raden de notarissen van Notariaat Salland aan. Denk na over je toekomst, juist als je nog fit bent, en regel het goed. Laat jouw wensen vastleggen in een levenstestament (voor als je wilsonbekwaam wordt) of testament (voor je nalatenschap bij overlijden). Dat geeft rust, en kan uiteindelijk veel familieleed én geld besparen, bijvoorbeeld doordat na jouw overlijden de familie niet verrast wordt door een dikke blauwe envelop waarin de erfbelasting wordt opgeëist.

Notariaat Salland helpt je op weg tijdens een aantal informatieavonden met als thema: ‘Neem de regie over jouw (levens)testament’. Toegang is gratis, de koffie staat klaar. De notarissen van Notariaat Salland, Marjon van der Werf, Mark Oors, Margreet Procee en Tom Bloo, staan in begrijpelijke taal stil bij zaken als erfrecht, belastingbesparing en eigen bijdrage in de zorg. Na de lezing is er volop de gelegenheid om vragen te stellen. Bezoekers krijgen na afloop een hand-out mee zodat je thuis alles nog eens rustig kunt nalezen.

Infoavonden

  • Woensdag 22 maart in Olst (Holstohus, Jan Schamhartstraat 5, Olst)
  • Maandag 27 maart in Raalte (Zwakenberg, Schoolstraat 11, Raalte)
  • Dinsdag 28 maart in Wijhe (Langhuus, Langstraat 29, Wijhe)
  • Dinsdag 28 maart in Heino (Kerkhuus, Canadastraat 2, Heino)

Aanvang: 19.30 uur

Aanmelden infoavond

Meld je aan via  heino@notariaatsalland.nl of bel met 0572-392233 om aan te melden.

 

Website Notariaat Salland

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden