Nominaties Goudhaentje 2021 geopend

De inschrijvingen voor het Goudhaentje zijn weer gestart. Vanaf nu kan iedereen weer een project of initiatief nomineren voor deze waarderingsprijs. Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Raalte maakt burgemeester Martijn Dadema de winnaar bekend.

Interessant? Deel het artikel

goudhaentje-scaled-1-1024x542

De winnaar gaat naar huis met een cheque van maar liefst 1.000 euro en een mooie trofee ontworpen door Raalter kunstenaar Marije Gies. Burgemeester Martijn Dadema: “Elk jaar gebeuren er in onze gemeente veel mooie dingen waar we trots op zijn. Initiatieven die bijdragen aan fijner wonen en leven in onze gemeente zetten we graag in het zonnetje. Daarom reiken we elk jaar het Goudhaentje uit.”

Meedoen

Ken jij een mooi project of initiatief dat volgens jou een Goudhaentje moet winnen? Iedereen kan tot en met 10 november zijn of haar favoriete projecten nomineren. Een jury onder leiding van burgemeester Martijn Dadema kiest voor elk Goudhaentje drie finalisten. Vanaf midden december kan iedereen stemmen.

In de voorgaande jaren werd het Goudhaentje gewonnen door Fonds Voor Ons, Samen Sterk Luttenberg, de Muziekestafette Heino (2019) en Luttenberg 700.

Wanneer maak je kans op een Goudhaentje?

Een project of initiatief moet voldoen aan één van de volgende punten:

  • Inwoners van de gemeente Raalte kunnen elkaar vaker ontmoeten;
  • Mensen kunnen langer voor zichzelf en elkaar blijven zorgen;
  • Meer mensen kunnen meedoen in onze samenleving;
  • De leefbaarheid in één van de kernen verbetert.

Ook de volgende aspecten worden door de jury meegenomen in de beoordeling van de nominaties.

  • Inspireert het project andere mensen en zorgt ervoor dat onze gemeente een nog betere plek wordt om te wonen?
  • Is het origineel of onderscheidend en verdient het initiatief een steuntje in de rug?
  • Is het geen eendagsvlieg, maar een echt blijvertje in onze gemeente?

gemeente Raalte

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.