Nog vijf weken tot de IJsselbiënnale….

De IJsselbiënnale is een tweejaarlijkse internationale buitententoonstelling met prikkelende kunstwerken langs de IJssel en een uitgebreid programma Nevengeul.

Interessant? Deel het artikel

IJsselbiennale 230515 duik in de IJssel

De Reisgids 2023 is inmiddels naar de drukker! Wij verheugen ons op de kant-en-klare uitgave, felrood en passend bij het campagnebeeld. Je vindt hier natuurlijk alle informatie over de kunstwerken van de buitententoonstelling en meer. De routekaarten zijn handzaam en overzichtelijk, heel gemakkelijk voor onderweg. Je krijgt volop tips voor langs de route: o.a. musea, tentoonstellingen en horeca: nieuw zijn de greenpoints: groene initiatieven rondom bodem en aarde die je kunt bezoeken.

In de nieuwe serie Uitgelicht landschap lees je over de ontwikkelingen in de IJsselvallei rond bodem en water! Nieuwsgierig? Hij is nu al te bestellen.

Kijk snel op onze website

Even voorstellen

Op het terrein van Albert Hassink en Marleen Markgraaf van ‘Villa Bakhuis’ realiseert kunstenaar Giulia Cenci deze zomer een installatie. Giulia woont en werkt afwisselend in Italië en Nederland. Ze is gefascineerd door de botsing tussen menselijke beschaving en haar omgeving. Met haar werk reageert ze op (de effecten van) klimaatveranderingen en technologische vooruitgang. Met ieder kunstwerk dat ze maakt, creëert Cenci een nieuwe wereld. De sculpturale wezens maakt ze van hergebruikte, afgedankte materialen. Het zijn hybride wezens, cyborgs, een combinatie van mens, dier en machine die zich in en uit het leven worstelen.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Giulia Cenci “The Milk of Dreams”. Foto Andrea Rossetti 

Karin van Dam bouwt haar installaties met toevallig gevonden materialen zoals buizen, kokers, rubber en allerhande herkenbare spullen. Samen met gemaakte elementen en constructies vormen zij het palet voor tijdelijke installaties op bijzondere locaties. De geschiedenis of architectuur rondom een plek is voor haar het vertrekpunt. Voor deze IJsselbiënnale gaat ze een werk maken bij een indrukwekkende locatie: het inlaatwerk van de hoogwatergeul in tussen Veessen en Wapenveld.  Natuurlijk is haar schets en idee uitgangspunt, maar Karin werkt op de locatie verder aan haar idee en pas daar wordt het definitief.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Karin van Dam, detail schetsvoorstel “unsinkable”

 

Activiteitenagenda Nevengeul

Naast de activiteiten die wij deze zomer zelf organiseren in ons programma Nevengeul, bieden wij graag een podium aan activiteiten georganiseerd door andere partijen die aansluiten bij de IJsselbiënnale. Al deze activiteiten staan in onze online activiteitenagenda. Organiseer jij deze zomer een activiteit die aansluit bij het karakter en thema van de IJsselbiënnale? Of ken je iemand? Wij zijn heel benieuwd! Kijk op onze website voor meer informatie én om jouw eigen activiteit aan te melden.

Interview voedselbos Brummen de nieuwe erven

Chantal van Genderen is één van de aanjagers van voedselbos Nieuwe Erven in Brummen, een van de groene initiatieven die je kunt bezoeken tijdens de IJsselbiënnale. Chantal houdt zich al twaalf jaar bezig met permacultuur en het ontwerp van voedselbossen. Zij vertelt graag over het landschap, de bodem en de rol van voedselbossen. “Dit voedselbos vind je in een nieuwbouwwijk waar zo’n 25 vrijwilligers samen het bos onderhouden en ervoor zorgen dat dit een hele fijne plek is en blijft in de buurt!” Lees hier het artikel.

(tekst loopt door onder afbeelding)

voedselbos Nieuwe Erven in Brummen

Een kijkje in het atelier!

Afgelopen maand kregen onze Vrienden een exclusief kijkje in het atelier van Thijs Ebbe Fokkens. Live vanuit de werkplaats waar hij bezig is met het bouwen van zijn kunstwerk voor IJB23 was er een online Meet & Greet met Thijs. Zo nam hij ons mee in het maakproces van zijn kunstwerk, de betekenis van dit werk voor hemzelf en vertelde hij over zijn kunstenaarschap. Op 11 mei vindt er een volgende Meet & Greet plaats! Dit keer live (online) vanuit het atelier van Wouter Klein Velderman. Ben jij benieuwd naar een voorproefje van zijn kunstwerk? Word dan Vriend! Als Vriend steun je ons financieel en maak je de IJsselbiënnale mede mogelijk. We betrekken onze vrienden heel graag bij de voorbereidingen en organisatie van IJB23. Kijk op onze website!

(tekst loopt door onder afbeelding)

atelier Thijs Ebbe Fokkens

Doe je mee?

Voor onze komende editie van 17 juni tot 17 september, zijn wij op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers. We zien hoe leuk vrijwilligers het vinden om een steentje bij te dragen. Het is altijd weer verrassend, de contacten die je legt met bezoekers en collega-vrijwilligers. Ben jij deze zomer van de partij? We kunnen je hulp gebruiken bij o.a. suppoosten, bouwen, het begeleiden van workshops en nog veel meer! Meer info via deze link of meld je direct aan bij Astrid astrid@ijsselbiennale.nl.

Organisatie

De IJsselbiënnale wordt georganiseerd door Stichting IJsselbiënnale en is een initiatief van Kunstenlab.

Stichting IJsselbiënnale werkt nauw samen met ruim 90 partners uit Oost-Nederland vanuit landschap, ruimtelijke ordening, overheden, Hanzesteden, cultuur, erfgoed en meer.

Info of partner worden

Heeft u vragen of wilt u partner worden? Neem dan contact op met stichting IJsselbiënnale:

tel. 0570 24 40 02

info@ijsselbiennale.nl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *