Noaberhaptrappen in de kruidentuin van Windesheim

Interessant? Deel het artikel

kruidentuin windesheim noaberhaptrap
'@Eigen foto

In de omgeving van het dorp Windesheim kom je op verschillende plekken stickers tegen met een verwijzing naar kloostertuin Windesheim. Nadat ik die stickers tijdens mijn omzwervingen in de omgeving meerdere malen was tegen gekomen en er ook nog eens door iemand anders op geattendeerd werd ben ik toch maar eens op zoek gegaan.

Door Ria Olde Rechterschot

En wat blijkt: in het pittoreske dorp Windesheim is tussen september 2019 en juli 2020 door vele vrijwilligers een ecologische kruidentuin aangelegd waar bezoekers voor eigen gebruik kruiden mogen plukken en meenemen. Hoe mooi is dat!

De tuin ligt in een soort kom die voor een deel in de schaduw valt van een hoge, oude eik en is tevens begrensd door taluds waar de hele dag de zon op staat. De kloostertuin is ingedeeld op thema waarbij rekening is gehouden met of de kruiden veel of weinig zon nodig hebben.Er zijn Hollandse kruiden (zoals bieslook en peterselie), kloosterkruiden (o.a.komkommerkruid en fenegriek), mediterrane keukenkruiden (o.a. Rozemarijn en salie) en theebladeren (kervel en venkel). Bezoekers van de tuin mogen voor eigen gebruik kruiden meenemen.

De tuin is tevens een rustplek, je kan heerlijk op en bankje plaatsnemen met een prachtig uitzicht op de kerk.

Hoe heerlijk om tijdens je fietstocht hier een pauze in te lassen, te genieten van de rust en een paar verse kruiden mee te nemen die passen bij je maaltijdplannen met je vers gekochte groente bij de lokale boerderijen in de buurt. Eet smakelijk.

Deze serie is in samenwerking met noaberhaptrap.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.