Noaberhaptrappen bij de Knapenvelder

Interessant? Deel het artikel

noaberhaptrap knapenvelder

Op een steenworp afstand van Raalte, in de ‘achtertuin’ van landgoed ’t Reelaer, dáár is De Knapenvelder. Ik had er al vaak van gehoord dus hoogste tijd om eens op onderzoek uit te gaan.

Door Ria Olde Rechterschot

De Knapenvelder is het melkveebedrijf en de gelijknamige Landwinkel van Wilma & Erjan en Yvonne & Edwin Tuten.

De Knapenvelder is een echt familiebedrijf, rond 1980 hadden Derk en Mieny Tuten al een boerderij met melkkoeien. Toen de kinderen wat groter werden en ze daardoor iets meer tijd hadden gingen ze hun eigen vla en yoghurt maken. Ook anderen vonden die volle verse producten érg lekker en zie daar de start van het verwerken van melk van eigen koeien. In de jaren daarna werd de vraag steeds meer, en ze werkten nog steeds vanuit hun eigen keuken. De vrijdag, ‘uitdeel-dag’, werd steeds drukker en al aardig vol met ‘vreemde’ mensen. Dus besloten ze een klein winkeltje te creëren in het oude bakhuus, met daarbij een productieruimte. Toentertijd een grote stap.

Door de jaren heen zijn ze steeds groter gegroeid en werd het assortiment uitgebreid met producten van andere boeren. Zoveel mogelijk uit Salland, maar soms ook uit een wat verdere streek. En ondertussen liggen de eigen zuivelproducten in het koelvak van lokale winkels en maken ook diverse restaurants in de omgeving gebruik van de zuivelproducten van de Knapenvelder.

Naast hun eigen zuivelproducten verkopen ze ook vlees van eigen koeien en van scharrelkippen. En ook voor delicatessen kan je hier goed terecht. Zelf nam ik oa een Heino’s biertje mee naar huis en die zijn ook zeker aan te bevelen.

Vanuit de Noaberhaptrap wens ik iedereen fijne feestdagen en voor wie nog boodschappen moet doen #kooplokaal. Neem een kijkje op https://www.fietsenvoormijneten.nl/regio/salland/ om alle winkeltjes en stalletjes te vinden en filter op de boodschappen die jij zoekt.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.