Noaberhaptrap: wie fietst er eigenlijk voor haar (en zijn) eten?

Interessant? Deel het artikel

voorfietsen hap trap

Noaberhaptrap vertelt iedere week over hoe je je eten op het platteland bij elkaar kunt fietsen. Niks mondkapjes en supermarkten, gewoon gezond op de fiets langs de verschillende kraampjes en wenkels langs de wegen van het platteland. Ria Olde Rechterschot laat deze week de nieuwe voorfietser Janine aan het woord.

Door Ria Olde Rechterschot

Hoe het begon
Natuurlijk begon ik met de vraag hoe ze in contact is gekomen met fietsen voor mijn eten en de noaberhaptrap. Het verhaal blijkt te beginnen op een andere fb-pagina namelijk; wondervol. Onze landelijke voorfietser Marja schreef daar nl een blog voor. Maar misschien moet ik eerst even het woord voorfietser vertalen; een voorfietser is iemand die zich in wil spannen om fietsen voor mijn eten meer bekendheid te geven en dit kan o.a. door fietsverslagen te plaatsen op de fb-pagina van de regio waarbinnen je actief bent, helpen de regio in kaart te brengen, of een facebookgroep beheren etc.

Maar goed, terug naar Janine, ze las dus wat over fietsen voor mijn eten en dat klonk haar goed in de oren. Een doel hebben om te fietsen sprak haar erg aan evenals meer naar buiten en gezond eten, allemaal zaken waar ze ook al wel mee bezig was. Janine haar beide opa’s waren boer en zodoende sprak lokaal kopen haar ook wel aan. Later las ze nog eens wat over fietsen voor mijn eten en ondertussen werd ze ook lid van de Facebookpagina noaberhaptrap. Janine geeft aan dat ze wel een drempel voelde om ook wat op de pagina te plaatsen en de vraag van Marja om actief te worden binnen de noaberhaptrap hield ze dan ook nog even af. Toen ze zag dat er inmiddels een groepje mensen actief is achter de schermen van de noaberhaptrap stapte ze over haar schroom heen en meldde ze zich voor het maken van fietsverslagen.

En hoe is het nu?
Janine stapt met regelmaat op de fiets om boodschappen te halen bij stalletjes en boerderijwinkels. Dit vraagt om een andere manier van boodschappen doen dan wanneer je naar de supermarkt gaat waar je bijna alle boodschappen in 1 winkel kan halen. Inmiddels weet Janine al aardig wat waar te koop is en waar ze dus moet wezen voor de wekelijkse boodschappen.

Ze vat het zelf mooi samen met de zin: in gemak een stapje terug, in gezondheid een stap vooruit.

Janine ervaart ook stimulans om te gaan fietsen doordat ze af heeft gesproken 1x per 2 weken een fietsverslag te schrijven.

Oproep
Zoals al eerder aangegeven is de regio Salland te groot om te befietsen, Janine is dan ook vooral voorfietser in de regio Zwolle. We zouden het leuk vinden als ook mensen uit andere hoeken van Salland fietsverslagen willen schrijven voor de Facebookpagina, dus ben je geïnspireerd door het verhaal van Janine stap dan gerust over de drempel en fiets met ons mee.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.