Noaberhaptrap: wat zijn jouw goede voornemens?

Interessant? Deel het artikel

noaberhaptrap

Traditiegetrouw blikken we in deze tijd van het jaar terug, maar ook vooruit. Een deel van ons maakt goede voornemens en vaak hebben die met gezondheid te maken. Wat zijn jouw goede voornemens?

Door Ria Olde Rechterschot

Mijn voornemen is meer bewegen en aangezien ik liever loop dan fiets heb ik mezelf een loopdoel gesteld. Maar aangezien ik ook weer niet zoveel kan lopen als ik eigenlijk zou willen plak ik er een fietsdoel aan vast. En wat dat betreft zit ik bij de Noaberhaptrap natuurlijk al goed.

De insteek van de noaberhaptrap is namelijk dat je al fietsend je dagelijkse eten koopt bij stalletjes langs de weg, kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers. En eigenlijk heb je dan al gelijk meerdere goede doelen/voornemens te pakken, want zoveel mogelijk eten uit je eigen streek betekent ook,

  • minder plastic verpakkingen verbruiken,
  • je eten hoeft niet geïmporteerd te worden uit verre landen,
  • minder verspilling want ook de komkommer die qua vorm wat afwijkt is gewoon lekker
  • èn je steunt er de ondernemer in jouw regio mee.
  • Als je dat dan ook nog op de fiets doet, beweeg je meer en met een mooi doel: namelijk jouw gezondheid.

Op de website van de Noaberhaptrap vind je een regiokaart met de bij ons bekende stalletjes. Weet jij nog stalletjes die niet op onze kaart staan , vul dan het formulier op onze tippagina in, zo help je het stalletje meer bekendheid geven en help je de consument om meer plekken te ontdekken om boodschappen te doen voor het dagelijkse maal. Ook vinden we het fijn als je af en toe eens een berichtje plaatst op onze Facebookpagina met het verhaal achter je stalletje en je product, of als consument met je verhaal van je gekochte producten. Op die manier komt er wat meer leven in de brouwerij en worden meer mensen op ideeën gebracht: help jij ons mee?

Tot ziens in het nieuwe jaar

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.