Noaberhaptrap: vergeten groenten

Interessant? Deel het artikel

vergeten groente hap trap

We hebben vast allemaal wel eens van de term vergeten groenten gehoord, maar wat zijn nu eigenlijk die vergeten groenten en waarom zijn ze in hemelsnaam vergeten?

Door Ria Olde Rechterschot

Ik ben opgegroeid met o.a. boontjes, sla, bieten, worteltjes, boerenkool, rodekool en meer van die bekende groenten. Toen ik groenten bij de boer ging halen dmv een wekelijks groentepakket kwamen er ineens heel andere dingen op mijn pad zoals snijbiet en venkel (en die vallen niet eens echt onder de vergeten groenten). Ik had geen idee wat er in mijn pakket zat en moest vragen wat het was.

Venkel? Dat ken ik alleen van de venkelthee en ik had me nooit afgevraagd wat die venkel nou eigenlijk precies was.
Snijbiet? Nooit van gehoord. En wat moet je er dan mee? Gelukkig is er google en kun je smaakvolle recepten vinden voor van alles en nog wat en dus ging de venkel door de pasta met pijnboompitten, krenten en gehakt en van de snijbiet bleek je een heerlijke salade te kunnen maken. En toch, nu ik geen wekelijks pakket meer heb merk ik dat ik weer terugval op de bekendere zaken.

Dus de venkel en de snijbiet raken bij mij al weer in de vergetelheid, laat staan dat de echte vergeten groenten zoals pastinaak, schorseneren, palmkool, postelein, meiknollen en aardpeer in mijn keuken belanden. En met mij zijn er dus velen bij wie dit niet op het menu staat, maar waardoor zijn die groenten nou eigenlijk in het vergeethoekje geraakt? En welke groenten die we nu vaak eten zullen over 100 jaar in de vergetelheid zijn geraakt? Vragen waar ik geen antwoord op heb maar waar ik soms wel over nadenk. En wie eet er eigenlijk wel regelmatig vergeten groenten?

Ben jij iemand die wel regelmatig vergeten groenten eet dan nodig ik je van harte uit om op onze fb-pagina je recepten te delen en zo anderen te inspireren om ook eens wat anders op tafel te zetten. Ik kijk er naar uit!

Fietsinnovatieprijs
De vorige keer schreef ik dat we in de race waren voor de Tour de Force innovatieprijs, helaas, van de drie genomineerden kon er natuurlijk maar een de winnaar zijn en dat was het initiatief IedereenFietst. Dat was natuurlijk even een teleurstelling maar we blijven de schouders er natuurlijk gewoon onder zetten.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.