Noaberhaptrap: nog genoeg groente te koop langs de weg

Interessant? Deel het artikel

groente wortel noaberhaptrap

Het is herfst en we naderen de winter, welke groenten zijn er dan nu eigenlijk te koop in de stalletjes?

Door Ria Olde Rechterschot

In de supermarkt kunnen we het jaar rond eigenlijk bijna alle groentes kopen die we willen. Maar welke groente hoort er eigenlijk bij dit seizoen? Wat wordt er nu geoogst?

Seizoensgroenten en –fruit zijn producten die lokaal van nature in een bepaald seizoen groeien. Zo groeien bijvoorbeeld pompoenen dus in het najaar, asperges in het voorjaar en aardbeien in de zomer. Maar je hebt ook groenten en fruit die het hele jaar door groeien, zoals bv ui en rode biet.

Seizoensgroenten zijn ook niet altijd exact hetzelfde, de ene keer hebben we een koude, en de andere keer een warme zomer. Het is dus niet altijd precies te zeggen welke groenten op welk moment het best groeien. Door slecht weer kan een oogst verloren gaan of door gunstig weer kan een andere groente (welke normaal eerder of later groeit) het plotseling goed doen.

Bekende seizoensgroenten in december zijn: Biet, Boerenkool, Champignons, Groene Kool, Koolraap, Knolselderij, Paksoi, Palmkool, Prei, Rode Kool, Schorseneren, Savooie Kool, Spruiten, Uien, Veldsla, Wortel, Witlof en Witte Kool

Op onze website https://www.fietsenvoormijneten.nl/regio/salland/ kun je zoeken welke stalletjes op dit moment de diverse groenten verkopen.

Eet smakelijk.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.