Noaberhaptrap huppelt naar De Huppe

Interessant? Deel het artikel

noaberhaptrap de huppe

In het plattelandsgebied tussen Zwolle en de IJssel ligt de buurtschap IJsselzone. En in die buurtschap ligt de Huppe.

Door Ria Olde Rechterschot

(Zorg)boerderij De Huppe is een kleinschalig agrarisch familiebedrijf, bestaande uit een zorgboerderij, een kaasmakerij en een landwinkel. De boerderij is een gezellige beestenboel maar heeft ook een houtwerkplaats en een bloemenpluktuin. Laat je verrassen door de heerlijke en zelfgemaakte Boerenkazen, ambachtelijke streekproducten, boerendelicatessen of een origineel cadeaupakket.

Ambachtelijk bereid
De boerenkaas wordt op een ambachtelijke wijze gemaakt in de kaasboerderij. Voor het kaasmaken wordt dagverse melk gebruikt, rechtstreeks van de koeien van boer en broer Harold van Vilsteren. De koeien lopen de hele dag in de weilanden rond de boerderij. De gehele productie van koe tot kaas is in eigen handen en dat proef je!

Boerenkaas is bereidt van zogenaamde ‘rauwe’ melk. Melk die verder geen enkele behandeling heeft ondergaan. Juist dàt maakt, samen met de ambachtelijke bereiding, de smaak van boerenkaas zo rijk, krachtig en uniek.

Maar hoe zit het nou eigenlijk met die naam, wat is nou Huppe? Het blijkt dat de witte boerderij naast de landwinkel al van oudsher de Huppe heet en dat deze naam mogelijk afkomstig is van het woord hop of hoppen, een prachtige broedvogel die vroeger in deze omgeving voorkwam.

Aangezien de Huppe op een prachtige plek langs de uiterwaarden ligt kan je een wandeling of fietstocht dus mooi combineren met een bezoek aan de landwinkel.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.