Noaberhaptrap: eieren zoeken

Interessant? Deel het artikel

noaberhaptrap

Nee het is nog geen Pasen, en toch ging ik op zoek naar eieren.

Door Ria Olde Rechterschot

Ik koop met enige regelmaat eieren bij de Jonghe Leeuw (Wijhe), maar die eieren komen van Kieftenbeld uit Haarle. En dus was ik wel nieuwsgierig naar de plek van herkomst en aangezien ik daar in de buurt moest zijn ging ik op zoek. De maatschap Kieftenbeld heeft twee locaties, een met varkens en een met kippen en dus eieren.

Kakelvers
De eieren die de familie Kieftenbeld aan huis verkoopt zijn nooit ouder dan 1 of 2 dagen en dus nog kakelvers. Zo vers vind je ze in de winkel niet, dat snap je.

Wist je trouwens dat je aan de stevigheid van het dikwit van een ei kunt zien hoe oud een ei is? Blijft dit dikwit mooi dicht bij de dooier dan is het een vers ei. Loopt het dikwit uit dan is het ei al wat ouder.

Wie twijfelt of een eitje bij het ontbijt wel ‘mag’ hoeft zich overigens geen zorgen te maken. Eieren zijn namelijk een bron van essentiële voedingsstoffen zoals vitamine A, vitamine B2, foliumzuur, vitamine D, vitamine E, fosfor, ijzer. Stuk voor stuk belangrijke bouwstoffen voor de groei en ontwikkeling van je lichaam. En over de lijn hoeft ook niemand zich druk te maken, want een ei van 60 gram bevat slechts 75 kilo-calorie. Eieren geven juist voor langere tijd een verzadigt gevoel. Zo is er minder behoefte aan snacken tussendoor en dat helpt weer het gewicht op pijl te houden. Kies verstandig, tik een eitje.

Kieftenbeld verkoopt overigens meer dan alleen eieren
In de boerderijwinkel K’eitje verkopen ze ook vlees, de winkel is open op vrijdagmiddag en zaterdag, maar dankzij een automaat kun je er 7 dagen per week terecht. En zo’n automaat werkt echt heel handig, je doet het benodigde geld erin, toetst het nummer van het vakje wat je open wil hebben en plop, open is tie.

Kijk op https://www.fietsenvoormijneten.nl/regio/salland/ voor de locatie en andere winkeltjes in de buurt.

Eet smakelijk.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.