Nieuwste Raalter woonwijk rondom Hoftheater niet super duurzaam

Interessant? Deel het artikel

nieuwbouw hoftheater

Raalte blijft uitbreiden. De nieuwste woonwijk wordt gebouwd rondom het Hoftheater, vanaf kruispunt Bos richting Heino. Onder deze link vind je het hele verhaal van de wijk. In een begeleidend persbericht spreekt Raalte ondermeer uit dat het een duurzame wijk is, maar dat is volgende de ouderwetse maatstaven van duurzaam: vogelnestjes, bomen en een bijenhotel.

Geen duurzame verplichtingen

Aan de woningen is geen enkele duurzame verplichting verbonden, anders dan de wettelijk geldende normen. Anders ook dan in nieuwbouwwijken in andere Sallandse dorpen overigens met heel duurzame woningen in Olst-Wijhe (Olstergaard, natuurinclusief) en Dalfsen (in Lemelerveld al vier jaar geleden gasloos) .

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.