Nieuwsbrief Theater Podium Heino

Een nieuwe nieuwsbrief van Theater Podium met ondermeer aandacht voor de activiteiten buiten Podium van de stichting De Maalderij die nog meer donaties zoekt voor een nog betere exploitatie .

Interessant? Deel het artikel

14 april-plein Heino © Flip Jonkman
14 april-plein Heino © Flip Jonkman

Vrijwel iedereen in Heino kent het gebouw De Maalderij in het hart van ons dorp. Bekend is natuurlijk Theater Podium met verrassende en prachtige voorstellingen. Ook is vaak wel bekend dat de vereniging voor heemkunde Omheining daar haar verenigingsruimte met wisselende tentoonstellingen heeft.

Maar er is nog meer: De Pompedoers, Sociëteit Portiuncula, de talentgroep van Ons Genoegen en Heino Vocaal oefenen er en treden er af en toe ook nog op. Kunstenaars uit de regio exposeren er en er zijn de roemruchte concerten van Live Music Heino.

Het is dus een ware ontmoetingsplek voor cultuurliefhebbers!

Stichting de Coöperatie beheert het gebouw en heeft de taak om voor een sluitende exploitatie te zorgen. Om dat te bereiken verhuren we de verschillende ruimten aan bovengenoemde organisaties, ontvangen we entreegelden, zijn er Vrienden van Theater Podium, sponsoring door Heinose bedrijven, theatersubsidie van de provincie en subsidies van de gemeente.

Ondanks al die steun voor onze activiteiten is het lastig om de exploitatie rond te krijgen. Daarom hebben we als bestuur van de Coöperatie een Toekomstvisie
2023–2025 opgesteld. Een analyse van de stand van zaken op dit moment en wat er moet gebeuren om financieel gezond de toekomst in te gaan.

Ons prachtige gebouw, de Maalderij, is ruim honderd jaar oud, slecht geïsoleerd en zorgt voor hoge energierekeningen. Kortom, het moet een duurzaam gebouw worden. Mede daarom gaan we met de eigenaar SallandWonen in gesprek om daar wat aan te doen.

Ook gaan we in gesprek met de gemeente om ons te ondersteunen bij de opzet om te komen tot een duurzame exploitatie voor de toekomst. Natuurlijk is het ook van groot belang dat wij als Cultuur Centrum samenwerken met andere voorzieningen in het dorp zoals het Dorpshuus en het Kerkhuus.

Met het enthousiasme en de inzet van onze vele vrijwilligers moet dat allemaal gaan lukken.

 

Klik hier voor de complete Podium nieuwsbrief

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *