Nieuws van Veilig Verkeer Nederland

In de eerste regio's is de zomervakantie inmiddels weer begonnen en ook wij genieten van de zomerzon. Al kijken we ook al weer naar de start van het nieuwe schooljaar met de campagne 'Onze scholen zijn weer begonnen', bereiden we ons voor op de donkere dagen met de actiepakketten fietsverlichting en weten we inmiddels ook al wanneer de VVN verkeersexamens plaats zullen vinden in 2024. Vind alles hierover in deze nieuwsbrief:

Interessant? Deel het artikel

VVN 230721 scholen begonnen

De scholen gaan weer van start

In sommige regio’s is de zomervakantie inmiddels al gestart en in andere regio’s is het bijna zo ver. Direct na de vakantie begint onze campagne ‘Onze scholen zijn weer begonnen’ weer. Sinds afgelopen jaar zijn de materialen in een nieuw jasje gestoken, en daar hadden we goede redenen voor. Nog geen (nieuwe) materialen? Of meer weten? Kijk dan hier of neem contact op met projectleider Ivo Brons: i.brons@vvn.nl / 088-5248800.

De vraag van de dag

m de verkeerskennis bij kinderen na de zomervakantie op te frissen, komt Veilig Verkeer Nederland na de zomervakantie met ‘De vraag van de dag’. Een gratis set verkeersvragen die leerkrachten tijdens de eerste week na de zomervakantie kunnen gebruiken bij de dagstart om zo de verkeerskennis van de leerlingen op te frissen.

Het VVN Verkeersexamen 2023

Op de examendagen van het VVN theoretisch Verkeersexamen eind maart hebben meer dan 169.000 kinderen hun VVN Verkeersdiploma behaald. Het voorlopige slagingspercentage is dit jaar 75% en na het herexamen 85%.

Volgend jaar vindt het examen plaats op:

• Maandag 25 maart – regio Noord
• Dinsdag 26 maart – regio Midden
• Donderdag 28 maart – regio Zuid

Ook het VVN praktisch Verkeersexamen zit erop!
Sommige kinderen hadden prachtig weer, andere kinderen beleefden een natte editie met veel regen. We zijn er natuurlijk extra trots op dat zij het praktijkexamen onder de regenachtige omstandigheden volbracht hebben!

Steeds vaker wordt onze Verkeersexamen Management Tool gebruikt voor de controles. Dit jaar werd de Controlepost-app voor meer dan 42.000 leerlingen gebruikt. Sinds de start in 2018 zijn er in totaal al meer dan 125.000 leerlingen via deze app beoordeeld. Dat biedt veel voordelen, zoals een mooi inzicht in alle resultaten van VVN praktisch Verkeersexamen. Zo zien we waar de meeste of minste fouten worden gemaakt. En zo krijgen de gespannen kinderen snel te horen of ze geslaagd zijn.

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

 

De actiepakketten fietsverlichting zijn weer te bestellen

Heerlijk hè, die lange zomeravonden. Wij genieten ook, maar op de achtergrond zijn we ook al bezig met het donkere najaar. In oktober levert Veilig Verkeer Nederland namelijk wederom het Actiepakket Fietsverlichting en dat is nu al te bestellen! Met dit actiepakket kun je heel makkelijk een fietslichtcontrole organiseren. Tijdens de actie controleer je de verlichting van fietsers. Deze controle kun je overal doen: in je eigen straat of wijk, op een trainingsavond bij de sportclub, in een winkelstraat, op de basisschool van je kind, of bij je collega’s.

Met behulp van de handige nieuwe Fietslichttellen-app van VVN breng je daarnaast nu heel gemakkelijk in kaart hoe het is gesteld met de fietsverlichting in jouw gemeente, provincie, school of op jouw sportclub. In het actiepakket zitten o.a. een leuke gadget om weg te geven, fietscontrolelabels, een poster en bedankkaartjes voor de vrijwilligers. Ken je mensen of clubs die in actie willen komen of wil je dit zelf? Bekijk onze actiepagina.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Weet jij het antwoord?

Zoals altijd vind je ook in deze nieuwsbrief weer een verkeersvraag:
Wat betekent het bord op onderstaande foto?

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Dit bord betekent ‘Einde van alle door verkeersborden aangegeven verboden’. Dit bord geldt voor alle bestuurders.

Jezelf uitdagen met meer verkeersvragen? Doe de korte opfriscursus (8 vragen) of ga voor de uitgebreide variant (24 vragen). Succes!

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *