Nieuws van Veilig Verkeer Nederland

Lees hier het laatste nieuws van Veilig Verkeer Nederland.

Interessant? Deel het artikel

VVN 221327 auto's weg 50er jaren

Inmiddels is het nieuwe jaar al even van start en beginnen we langzaam alweer uit te kijken naar het voorjaarszonnetje. Een jaar dat zeer goed begon doordat Veilig Verkeer Nederland (VVN) maar liefst twee NOT Innovatie Awards won voor VVN Minecraft Verkeerseducatie. In deze nieuwsbrief:

  • Het Nationaal VVN Verkeersexamen komt eraan
  • Van 50 naar 30 km/uur binnen de bebouwde kom
  • VVN wint innovatieprijzen voor verkeerseducatie
  • En uiteraard weer een verkeersvraag

Het Nationaal VVN Verkeersexamen komt eraan

Het Nationaal VVN Verkeersexamen voor kinderen uit groep 7 en/of 8 is in aantocht. Het VVN theoretisch Verkeersexamen vindt eind maart plaats.

  • Schoolregio Noord: 27 maart
  • Schoolregio Midden: 28 maart
  • Schoolregio Zuid: 30 maart

Veel kinderen stappen daarnaast ook op de fiets voor het VVN praktisch Verkeersexamen. Een belangrijke mijlpaal voor de deelnemers!

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Oefenen

Ken jij (klein/oppas)kinderen die meedoen? Help hen dan met oefenen. Gebruik bijvoorbeeld de oefenexamens, de verkeersexamenquiz of de examenapp. Zo zijn ze straks helemaal klaar voor het examen!

Help jij een handje?

Lijkt het jou leuk om kinderen een handje te helpen bij het VVN praktisch Verkeersexamen in jouw buurt? Help – net als Paula – mee bij de startlocatie of op een controlepost

Organiseer zelf een VVN Verkeersexamen

Wordt er op de school in jouw buurt nog geen praktijkexamen georganiseerd en vind je het belangrijk dat dit er wel komt? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag op weg om het examen met anderen te organiseren. In deze gratis toolkit vind je alle informatie om het VVN praktisch Verkeersexamen op een goede manier te organiseren.

Van 50 naar 30 km/uur binnen de bebouwde kom

Het is regelmatig in het nieuws: moet de maximumsnelheid binnen de bebouwde kom verlaagd worden van 50 naar 30 km/uur? Bij Veilig Verkeer Nederland zijn we voorstander van een nieuwe 30km/uur-norm, met mogelijke uitzonderingen voor doorgaande wegen. Waarom? Lees het antwoord op 6 vragen over een snelheidsverlaging binnen de bebouwde kom, waarin we ons standpunt toelichten.

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Wordt er in jouw buurt harder gereden dan is toegestaan? Of is er een andere onveilige situatie die je wilt aanpakken? Doe dan een gratis VVN Buurtactie, zoals een stickeractie.

VVN wint innovatieprijzen voor verkeerseducatie

VVN Minecraft Verkeerseducatie heeft zowel de NOT Innovatie Award voor beste innovatie in het primair onderwijs als die voor het speciaal onderwijs gewonnen. Deze awards werden eind januari namens de vakjury uitgereikt tijdens de Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) in de Jaarbeurs in Utrecht.

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

VVN Minecraft Verkeerseducatie is een wereldprimeur op het gebied van verkeerseducatie. Leerlingen zijn daadwerkelijk verkeersdeelnemer, maar dan in een virtuele en realistische 3D-‘wereld’. Lopend of fietsend voeren zij verkeersopdrachten uit. De opdrachten sluiten aan op de leerdoelen van de VVN Verkeersmethode.

 

Meer weten over VVN Minecraft Verkeerseducatie? Bekijk onze pagina over deze innovatie.

Weet jij het antwoord?

Zoals altijd vind je ook in deze nieuwsbrief weer een verkeersvraag:

Je staat hier stil om de autobus die links afslaat voor te laten gaan. Mag dat?

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Het antwoord is: Nee. Lange voertuigen hebben veel ruimte nodig bij het nemen van bochten. Je moet de autobus dus voldoende ruimte geven om de bocht ongehinderd te kunnen nemen.

Jezelf uitdagen met meer verkeersvragen? Doe de korte opfriscursus (8 vragen) of ga voor de uitgebreide variant (24 vragen). Succes!

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Ook interessant

Sorry, geen nieuws gevonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *