Nieuws van Goede Buren Gratis energieadvies en zuinige lampen, deel 1!

Wilt u gratis energieadvies en energiezuinige lampen? Woont u in een huurwoning of koopwoning en heeft u een inkomen tot aan 130% van het minimum? Lees dan vooral verder of geef dit artikel door!

Interessant? Deel het artikel

warmvoorelkaar

Project Warm voor Elkaar
Goede Buren werkt samen met de gemeente Olst-Wijhe in het project Warm voor Elkaar. We vinden het belangrijk om inwoners van onze gemeente met een hoge energierekening te helpen. Warm zijn voor elkaar dus! Afgelopen winter zijn vrijwilligers uit Olst en Wijhe opgeleid tot energiebespaarcoach en/of -klusser. De coaches geven advies over het besparen van energie. Zij gaan graag op pad om u te helpen met besparen van gas en elektriciteit. En dat kan enorm schelen in uw portemonnee.

Besparen
Vaak kunt u met wat kleine tips al veel geld besparen. Wist u bijvoorbeeld dat u door 5 minuten korter te douchen per jaar al € 100,- euro per persoon kunt besparen? Reken maar uit als u met een gezin van 4 personen bent… De vervanging van 5 oude lampen door ledlampen kan u al een besparing van €75,-per jaar opleveren. En wat dacht u van het stofvrij houden van uw radiatoren? Dat scheelt enorm!

Hoe werkt het?
Al onze coaches zijn vrijwilligers en komen als goede buur bij u thuis langs. De coach loopt, als u dat wilt, met u door de woning. Hij of zij bekijkt samen met u waar maatregelen gaan helpen en geeft advies en tips over gebruik van energie. Dit geeft vaak heel leuke gesprekken aan de keukentafel. Onderwerpen die aan de orde komen zijn bijvoorbeeld: Wat verbruik je aan douchewater? Hoe zit het met het elektriciteitsverbruik van je koelkast en diepvries? Wat is het energieverbruik van de verwarming ten opzichte van wat normaal is? Het gaat er om dat u grip krijgt op de energiekosten. Onze coaches willen de energierekening graag voor u naar beneden krijgen! De coach zorgt ook dat de energieklusser langs komt om de gratis tochtstrippen, isolatie voor cv-leidingen, waterbesparende douchekop of ledlampen aan te brengen waar dat nodig is.

Wilt u meedoen?
Ga dan naar www.olst-wijhe.nl/warmvoorelkaar en meld u aan! Goede Buren neemt dan contact met u op voor een afspraak met een energiebespaarcoach. U kunt ook contact opnemen met Goede Buren op woensdag en vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur via telefoonnummer 06 – 24947699. Wilt u hulp bij het aanmelden? Kom dan op de zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur naar Goede Buren aan de H. Droststraat 22A (voorheen Brummel Woninginrichting) en dan vullen we de aanmelding samen in.

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.