Nieuws van Goede Buren – Gratis energieadvies en zuinige lampen, deel 3!

In dit laatste bericht voor de zomer laten we een aantal inwoners van de gemeente Olst – Wijhe aan het woord. Onze energiebespaarcoaches zijn bij hen langs geweest en hebben energieadvies gegeven.

Interessant? Deel het artikel

warmvoorelkaar

Verhalen van deelnemers aan Warm voor Elkaar
Een mevrouw in Olst: “Vanmorgen is de energiebespaarcoach op bezoek geweest. Ik zet mijn verwarming niet boven de 18 graden, mijn gasverbruik is relatief laag en ik heb veel overproductie van mijn zonnepanelen. Dus daar valt nu niet veel te besparen. Maar de coach merkte wel een tochtstrip op die niet goed zat in de slaapkamer. Ook heeft ze aangegeven dat een waterbesparende douchekop en radiatorfolie gaan helpen bij het besparen van energie. Heel fijn! De klussen zijn inmiddels gedaan door Salland Wonen”.

Een meneer uit Wijhe: “Vorige week is de coach langs geweest. Ze heeft geconstateerd dat de buizen in de kruipruimte nog niet geïsoleerd zijn, dat wist ik zelf niet. Dat is doorgegeven aan Salland Wonen en die zorgen er voor. Ook heeft de coach extra lampen voor me besteld, die worden binnenkort gebracht zodat ik ook mijn laatste lampen van ledlampen kan voorzien. Daar ben ik mooi mee geholpen!”.

Een mevrouw uit Welsum: “De coach had een aantal ledlampen bij zich en heeft die gelijk in mijn lampen gezet. Dat is prettig, want dan is dat ook weer gebeurd. We hebben een heel leuk gesprek gehad aan de keukentafel. Niet alleen nuttig, maar ook gezellig dus. We hebben samen bedacht hoe ik mijn kinderen kan overtuigen korter te douchen. Daar hebben we erg om gelachen, want hij heeft zelf ook twee puberdochters”.

Ook iets voor u?
Wilt u ook gratis energieadvies en energiezuinige lampen? Woont u in een huurwoning of koopwoning in de gemeente Olst-Wijhe én heeft u een inkomen tot aan 130% van het minimum? Dan is dit iets voor u!

Goede Buren werkt samen met de gemeente Olst-Wijhe in het project Warm voor Elkaar. We vinden het belangrijk om inwoners van onze gemeente met een hoge energierekening te helpen. Warm zijn voor elkaar dus! De energiebespaarcoaches en -klussers gaan graag op pad om u te helpen met het besparen van gas en elektriciteit. En dat kan enorm schelen in uw portemonnee. En voor de duidelijkheid: u krijgt dus niet alleen gratis advies, ook de materialen die u nodig heeft om te besparen zijn gratis. Denk daarbij aan eenvoudige middelen, zoals ledlampen, brievenbusborstels of tochtstrippen waarmee u tot zo’n 10% aan energiekosten kan besparen.

Aanmelden
Ga naar www.olst-wijhe.nl/warmvoorelkaar en meld u aan! Goede Buren neemt dan contact met u op voor een afspraak met een energiebespaarcoach. U kunt ook contact opnemen met Goede Buren op woensdag en vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur via telefoonnummer 06 – 24947699. Wilt u graag hulp bij het aanmelden? Kom dan op de zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur naar Goede Buren aan de H. Droststraat 22A (voorheen Brummel Woninginrichting). Dan vullen we de aanmelding samen in.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *