Nieuws van Goede Buren – Gratis energieadvies en zuinige lampen, deel 2!

Wilt u gratis energieadvies en energiezuinige lampen? Woont u in een huurwoning of koopwoning in de gemeente Olst – Wijhe en heeft u een inkomen tot aan 130% van het minimum? Lees dan vooral verder of geef dit artikel door!

Interessant? Deel het artikel

warmvoorelkaar

Project Warm voor Elkaar
Goede Buren werkt samen met de gemeente Olst-Wijhe in het project Warm voor Elkaar. We vinden het belangrijk om inwoners van onze gemeente met een hoge energierekening te helpen. Warm zijn voor elkaar dus! De energiebespaarcoaches en -klussers gaan graag op pad om u te helpen met besparen van gas en elektriciteit. En dat kan enorm schelen in uw portemonnee.

Ervaringen van energiebespaarcoaches en – klussers
Onze coaches hebben inmiddels flink wat bezoeken afgelegd en inwoners geadviseerd. Wat hen opvalt, is dat veel mensen al zelf heel bewust met energie omgaan. Inwoners weten goed waar de energie heengaat en maken bewuste keuzes. Als we kijken naar de adviezen, dan wordt er eigenlijk altijd radiatorfolie achter de radiatoren, ledlampen voor in huis maar ook bijvoorbeeld voor een buitenlamp geadviseerd maar ook het afstellen van raamboompjes om zo de tocht buiten de deur te houden komt vaak voor. De weg naar de winkel van Goede Buren is goed gevonden toen een coach bij een gezin kwam dat heel weinig kleding bleek te hebben. Stichting Bij de Buuren heeft ze toen piekfijn aangekleed!

Wat zomertips om energie te besparen
We snappen dat u nu niet direct bezig bent met kou in huis met dit mooie warme weer. Maar ook in de zomer is het mogelijk om veel energie te besparen en zo uw energierekening te laten dalen. Een tweetal tips van onze energiebespaarcoaches:
– Gebruik een ventilator in plaats van een airco. Een ventilator verbruikt veel minder stroom dan een airco, zo’n 20 keer minder. Stel dat u de airco bij warme dagen zo’n 12 uur per dag aan heeft staan, dan bespaart u met een ventilator al gauw n euro per dag!
– Hang de was buiten met dit fijne weer. Dat bespaart u al snel zo’n 15 tot 50 cent per droogbeurt. En het ruikt ook nog eens heerlijk als de was buiten gedroogd is!

Wilt u meedoen?
Ga dan naar www.olst-wijhe.nl/warmvoorelkaar en meld u aan! Goede Buren neemt dan contact met u op voor een afspraak met een energiebespaarcoach. U kunt ook contact opnemen met Goede Buren op woensdag en vrijdag tussen 14.00 en 16.00 uur via telefoonnummer 06 – 24947699. Wilt u hulp bij het aanmelden? Kom dan op de zaterdag tussen 13.00 en 14.00 uur naar Goede Buren aan de H. Droststraat 22A (voorheen Brummel Woninginrichting) en dan vullen we de aanmelding samen in.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.