Na uitbundige bloei van o.a. zonnebloem en vlas zijn door de eerste nachtvorst de gevoeligste planten al bevroren. De rest zal ook bij hardere vorst bevriezen. Dat is ook het doel van deze planten als groenbemester. Bodem bedekken en door worteling openen, organische stof vormen en mineralen vastleggen zodat deze volgend seizoen gebruikt kunnen worden door bodemleven en planten en niet in het grondwater terecht komen. Na nog meer vorst blijft er een bruine laag van planten op de akker achter die de bodem beschermt tegen erosie.
(tekst loop door onder afbeelding)
Duitse BioBakker
Deze week gaan we weer bestellen bij de Duitse BioBakker. Indien je mee wilt bestellen graag uiterlijk donderdag 24 november voor 12u laten weten. Het brood wordt zaterdag 26 november geleverd en kan dan opgehaald worden. Voor het actuele assortiment verwijzen wij je graag naar de website.
Bestellen kan via e-mailadres winkel@overesch.nl
(tekst loop door onder afbeelding)
Kookworkshop
Hoe kook je een echt lekker vegetarisch kerstmenu? Dat leer je bij ons. Meld je nu aan!
Wie aan kerst denkt, denkt aan veel vlees. Want ja, zo kennen we kerst nou eenmaal. Maar wil je dit jaar je familie en vrienden eens verrassen met een Kerstmenu vol overheerlijke vegetarische pronkstukken? Of heb je misschien een (aantal) vegetariër(s) onder je gasten en wil je juist een menu op tafel zetten, dat voor iedereen lekker en compleet is? Denk niet langer na en geef je op voor deze inspirerende kerst-kookworkshop!
Aanmelden kan op onze website tot uiterlijk 6 december.
Aanmelden kookworkshop
(tekst loop door onder afbeelding)
De Kleine Roetbij, boegbeeld van Sallandse biodiversiteit
De Duurzaamheidscoalitie & de Bijenvereniging Heino organiseren op vrijdagavond 2 december: De kleine roetbij: Boegbeeld Sallandse biodiversiteit
Kom in actie voor de biodiversiteit
Aanvang: 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur
Locatie: Dorpshuus Heino
Gratis toegang en drankje
Aanmelden: info@duurzaamheidscoalitie.nl
Info Duurzaamheidscoalitie
(tekst loop door onder afbeelding)
Recept van de week
Klassieke bloemkoolsoep
(tekst loop door onder afbeelding)
Voor 4 personen
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine bloemkool
- 200 g aardappelen
- 1 el boter
- 1 el groentebouillon (instant)
- 4 stengels peterselie
- 200 g slagroom
- Zout, peper, nootmuskaat
Bereidingswijze:
- Pel de ui en de knoflook.
- Snijd de ui in blokjes en de knoflook fijn.
- Maak de bloemkool schoon, verdeel hem in roosjes en was hem.
- Schil de aardappelen, was ze en snijd ze in grote stukken.
- Verhit de boter in een grote pan. Fruit hierin de ui, knoflook en aardappelen.
- Bloemkool, 1 l water en bouillon toevoegen en aan de kook brengen.
- Dek af en kook op een matig vuur gedurende ongeveer 20 minuten.
- Was de peterselie, schud droog, pluk de blaadjes en hak ze fijn.
- Giet 2⁄3 room bij de soep en pureer alles fijn met een staafmixer.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Serveer met de rest van de room en de peterselie.
Eet smakelijk!
Meer inspiratie? Neem dan een kijkje in onze receptenbibliotheek.
Website Overesch