Nieuws van de IJssel Biënnale

De IJsselbiënnale 2023 vindt plaats van 17 juni t/m 17 september 2023 en biedt weer een omvangrijk en verrassend programma. Lees hier meer.

Interessant? Deel het artikel

IJsselbiennale 230515 duik in de IJssel

Ben jij benieuwd naar de verhalen van de kunstenaars? Kom dan naar één van onze IJB-Specials deze zomer. Een serie verdiepende activiteiten bij een van de kunstwerken uit de buitententoonstelling. Elke week een andere kunstenaar, locatie én een origineel programma. De komende weken zijn we in Bronkhorst en Zutphen.

Programma

We nemen je graag mee in de betekenis van de kunstwerken, in het thema van de IJsselbiënnale 2023 en je krijgt het verhaal over de geschiedenis en betekenis van de locatie of het landschap te horen. Maar liefst twaalf weken ben je welkom op locatie! De IJB-Specials zijn allemaal op hun eigen manier uniek. Het aantal deelnemers is afhankelijk van de inhoud en de beschikbare ruimte.

Bodemsnoesjes Bingo met Loes ten Anscher

Zondag 2 juli trappen we af met twee rondes Bodemsnoesjes Bingo met Loes ten Anscher en schrijver Romke van de Kaa. Ronde 1 vindt plaats om 14:00 uur, ronde 2 om 16:00 uur.
Loes ten Anscher verklaart met haar kunstwerk Loesjes Bodemsnoesjes haar liefde voor het bodemleven. Zij is o.a. geïnspireerd door het boek ‘De onderwereld van de Tuin’ van Romke van de Kaa. In de door haar ontworpen koektrommels vind je eetbare zandkoekjes vol bodemleven én een gedichtenbundel met bewonderende teksten. Aan de hand van deze gedichten test Loes tijdens deze IJB-Special jouw kennis: wat (w)eet jij van bodemleven?
Schrijver Romke van de Kaa helpt je hier een handje bij. En wie weet, misschien win je wel een gesigneerd exemplaar van ‘De onderwereld van de Tuin’. Je gaat in ieder geval niet naar huis zonder gevulde buik én koektrommel (t.w.v. € 17,50)! Locatie: Veerweg 2 in Bronkhorst.

Mos Meditatio met Martine van Lubeek

Donderdag 6 juli vindt de tweede IJB-Special plaats: Mos Meditatio met Martine van Lubeek om 11:00 uur.
Tijdens deze IJB-Special dompelt Martine van Lubeek je onder in de wonderlijke wereld van mossen met een mos meditatie begeleid door Sharon én een expeditie door mos specialist Menno Doornbos. ‘Mossen kunnen ons veel leren, maar we moeten het nog leren zien.’ De sculpturale installatie An Affinity for Water van Martine van Lubeek is dan ook een soort mos grot.

Mossen zijn een belangrijke schakel in het ecosysteem omdat ze zuurstof produceren, de luchtkwaliteit verbeteren, bescherming bieden tegen erosie én de biodiversiteit ondersteunen. Mossen leven van druppels water die ze in hun kussens vasthouden. Hiermee reguleren ze het vochtgehalte van de bodem onder zich. Locatie: Houthaven Zutphen.

Heb je zin in een ontmoeting met de kunstenaar en zijn of haar werk? We zien je graag op locatie. Het wordt iedere keer een unieke beleving! Wil je deze special van onze nieuwsbrief met vrienden en vriendinnen delen?

Klik op onderstaande link voor info en tickets

Organisatie

De IJsselbiennale wordt georganiseerd door stichting IJsselbiennale en is een initiatief van Kunstenlab.

Stichting IJsselbiennale werkt nauw samen met ruim 90 partners uit Oost-Nederland vanuit landschap, ruimtelijke ordening, overheden, Hanzesteden, cultuur, erfgoed en meer.

Heeft u vragen of wilt u partner worden? Neem contact op met stichting IJsselbiënnale:

Tel. 0570 24 40 02
info@ijsselbiennale.nl

 

Website IJsselbiënnale

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.