Nieuws van bioboer en -winkel Overesch

Overesch ecologische landbouw en -winkel doet HierInSalland regelmatig verslag van haar actuele activiteiten.

Interessant? Deel het artikel

overesch 230111 onderhoud singels houtwallen 01

In de wintermaanden zijn wij veel bezig met het onderhoud van de boerderij en aangrenzende gebieden. Zo is er weer een begin gemaakt met de houtwallen en singels langs onze akkers. De elzen in de singel worden elke 6 à 7 jaar afgezet, afgezaagd. Dit zorgt ervoor dat de stam weer uitloopt en een mooie dichte windkering ontstaat. De houtwal is ook belangrijk voor de insecten, vogels en zoogdieren. Als bioboer probeer je namelijk samen met de natuur te boeren.

(tekst loopt door onder afbeelding)

Dit zijn boomstobben die vorig jaar zijn afgezaagd en mooi opnieuw zijn uitgelopen

 

(tekst loopt door onder afbeelding)

Meidoornhaag met uitbreiding

 

De meidoornhaag hebben we met een stukje verlengd. Een meidoornhaag werd vroeger als vee-kering gebruikt. Bij ons heeft het een functie voor het vergroten van de biodiversiteit. Vogels en insecten kunnen zich er huisvesten en nesten. Voor zoogdieren is het een soort snelweg om zich veilig te kunnen verplaatsen. Onder de heg in de bodem zit veel bodemleven.

(tekst loopt door onder afbeelding)

 

Bloembollen – laatste kans

De tijd voor het planten van de bloembollen komt tot een eind. Wil je jouw tuin in het voorjaar mooi laten opfleuren? Pak dan nu je kans: alle bloembollen 10% korting. Op = op!

Recept van de week

Gevulde paprika’s in een bedje van aardappelen

(tekst loopt door onder afbeelding)

Ingrediënten voor 4 personen:

 • 450 g bevroren spinazie
 • 2 grote rode paprika’s (ca. 250 g elk)
 • 1 ui
 • 1 teentje knoflook
 • 2 el zonnebloemolie
 • 100 ml groentebouillon
 • Zout, peper, geraspte nootmuskaat
 • 250 g ricotta
 • 800 g aardappelen
 • 200 ml melk
 • 50 g boter
 • 80 g Parmezaanse of vegetarische harde kaas
 • 50 g pijnboompitten

Bereidingswijze:

 1. Laat de spinazieblaadjes ontdooien en laat ze goed uitlekken. Halveer, reinig, was en droog de paprika’s. Pel, halveer en snijd de uien fijn. Pel en hak de knoflook fijn.
 2. Verhit de olie in een grote pan. Fruit de uien en de knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de spinazieblaadjes toe, blus af met bouillon en bak nog 3 minuten. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Laat even afkoelen. Voeg de ricotta toe en meng. Vul de paprikahelften gelijkmatig met spinazie, leg ze op een bakplaat en bak ze ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven (elektrische oven: 200°C/hete lucht: 175°C).
 3. Schil, was en halveer ondertussen de aardappelen en kook ze in kokend water met zout in ongeveer 20 minuten zacht. Verwarm de melk en de boter in een kleine steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze met het melkmengsel tot een puree. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
 4. Rasp de kaas fijn. Giet de hete aardappelpuree in een vuurvaste schaal. Leg de paprika’s erop en druk ze lichtjes aan. Bestrooi met kaas en bak nog 8-10 minuten in de oven (elektrische oven: 200°C/hete lucht: 175°C).
 5. Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof tot ze goudbruin zijn. Haal de paprika’s uit de oven en garneer met de pijnboompitten.

 

Eet smakelijk!

Meer inspiratie?

Neem dan een kijkje in onze receptenbibliotheek.

Missie Overesch

We hebben als doelstelling biologisch 100% bereikbaar te maken voor iedereen. In onze boerderijwinkel vind je een compleet assortiment aan biologische producten, zoals rund- en varkensvlees van eigen vee, kip van Polderhoen, groente en fruit, vers brood, zuivel, kaas, eieren, bier en wijn, en natuurlijk een groot assortiment aan droog- en kruidenierswaren. Mocht je producten willen die wij niet standaard in het assortiment hebben dan kunnen wij deze voor je bestellen.

 

Website Overesch

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *