Nieuwe voorstelling Passion Stories en Corona-troostplekken in Salland

Interessant? Deel het artikel

passion corona @eigen foto

Om mensen een hart onder de riem te steken in en na Corona-tijd, wordt in navolging van de succesvolle The Passion Deventer in 2016 en Passion Stories 2017, in juli wederom een indrukwekkende muziek- en dansvoorstelling vertoond van stichting Passie Producties. Dit keer voornamelijk online vanwege Corona. ‘Heb het leven lief’ is opgenomen in en om het klooster Nieuw Sion in Diepenveen, met beelden van het Deventer Ziekenhuis.

“De insteek is grotendeels hetzelfde als met de vorige producties, namelijk mensen verbinden, raken en inspireren en een moment stil laten staan bij henzelf en de samenleving. Mensen die het moeilijk hebben en mensen die een dierbare hebben verloren. Patiënten en familie of nabestaanden. Voor alle leeftijden, ook jongeren, die in welke vorm dan ook getroffen zijn door de Corona-crisis. En natuurlijk voor het zorgpersoneel en hulpverleners die zich enorm hebben ingezet in de afgelopen hectische periode”, aldus Judith de Rijk, voorzitter stichting Passie Producties.

Première

De première wordt 2 juli om 19.00 uur uitgezonden via Salland 1, Ziggo-kanaal 40 en KPN-kanaal 1391. Daarna kan het ook bekeken worden via de website van Salland 1 en de online kanalen van Stichting Passie Producties, zie www.stichtingpassieproducties.nl.

Heb het leven lief

“Dit nieuwe verhaal is speciaal voor de Passion Stories 2021 geschreven en bevat herkenbare thema’s over zelfbeeld, liefde, verlies, troost en hoop. Het laat dus de verschillende kanten van het leven zien, de impact van Corona en we willen graag meegeven: Heb het leven lief, koester het én elkaar!’’, vertelt Angela, bestuurslid stichting Passie Producties. De productie werd gemaakt door een kleine groep mensen in verband met Corona: dansgroep SVS uit Schalkhaar, The Voice Kids winnares 2018, Yosina Roemajauw en haar vader Decky uit Olst, pianist Johannes Dijkstra uit Zwolle en harpiste Guusta Zuurbier uit Olst. Het geheel is gefilmd en gemonteerd door Geowings uit Deventer met licht en geluid van Fraizle uit Deventer.

Waar gebeurd verhaal

Het gezin Roemajauw heeft Corona van dichtbij meegemaakt toen vader Decky op de IC in het Deventer Ziekenhuis terecht kwam. Hij is gelukkig hersteld en kon zelfs alweer meezingen in de opnames voor deze Passion Stories. Zijn dochter Yosina heeft voor hem gezongen toen hij in coma op de IC verbleef. Ze zijn dankbaar voor herstel en de goede zorgen van het Deventer Ziekenhuis. “We willen hiermee ook het zorgpersoneel bedanken” geeft Decky aan.

Troostplekken

De film zal op verschillende data gedraaid worden op zogenaamde ‘troostplekken’ in Deventer en Salland. Mensen worden uitgenodigd om samen de opvoering te kijken en na te praten met elkaar of met een aanwezige professional. Ook kan men een kaarsje branden of een wens voor een dierbare achterlaten: op 3 en 4 juli om 16.00 uur in stilte- en bezinningscentrum en voormalige synagoge in Raalte en in de Nicolaaskerk in Wijhe. En een aantal weekenden daarna in de Koningskerk in Deventer en klooster Sion in Diepenveen. Mensen kunnen zich vanaf 28 juni aanmelden via www.stichtingpassieproducties.nl. Ook zijn daar de locaties en data te zien. Het aantal plaatsen is beperkt.

Daarnaast zijn er in Corona-tijd veel mooie bezinningsplekken/-routes etc. ontstaan in Deventer en Salland. Deze zullen op de site van de stichting aangegeven worden.

Scholen

Scholen worden uitgenodigd om vanaf 5 juli samen in de klas de film te bekijken en aan de hand van de film samen na te praten over de voorstelling en hun eigen Corona-ervaringen. Ze kunnen zelf de film downloaden van het internet.

Verzorgingshuizen

Ook verzorgingshuizen worden uitgenodigd om samen te gaan kijken. Op 2 juli tijdens de première op Salland 1, of daarna op een ander moment via de online kanalen.

De Passion Stories 2021 – ‘Heb het leven lief’ wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Deventer, Provincie Overijssel Vitale en gezonde samenleving 2.0, Stichting Wesselings van Bremen, Rabobank Coöperatiefonds, Deventer Ziekenhuis, Stichting de Vrienden van het Deventer Ziekenhuis en Deventer Cultuurclub.

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Meer over

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte

Abonneer je op onze nieuwsbrief en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Iedere maand verloten we onder de abonnees een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch in Raalte. Bekijk de spelregels.