Nieuwe ‘Steenbreek Atlas’ biedt inzicht in verstening

Nieuwe tool 'Steenbreek Atlas' biedt gemeenten inzicht in verstening ter plaatse.

Interessant? Deel het artikel

st steenbreek

In samenwerking met adviesbureau Cobra Groeninzicht ontwikkelde Stichting Steenbreek de Steenbreek Atlas. Dit interactieve dashboard met 2D-kaarten belooft inzicht te bieden in de mate van verstening van tuinen en openbaar groen.

Auteur: Karlijn Klei

Een aantal jaar geleden maakte Cobra infographics over de mate van verstening in Nederland en deed die cadeau aan Steenbreek. Nu heeft het adviesbureau een reek nieuwe, uitgebreidere kaarten gemaakt waarbij de versteningsgraad in private tuinen en in openbaar gebied in meer context wordt geplaatst.

Kansen

In de zogenaamde Steenbreek Atlas is ook een extra laag toegevoegd waarin toekomstperspectief inzichtelijk gemaakt is, aldus Steenbreek. Daarvoor is gebruikgemaakt van de rapporten over klimaatverandering van het Intergovernmental Panel on Climate Change (IPCC) van de Verenigde Naties. ‘De kaarten zijn nuttig voor de politiek, beleidsmakers en bewoners omdat het zowel de problemen als de kansen in kaart brengt’, zegt Joost Verhagen, directeur van Cobra Groeninzicht.

De Steenbreek Atlas werkt met een dashboard; daarnaast is er een aparte viewer voor een 3D-component. ‘Met de 3D-mogelijkheid kijk je niet óp een kaart met informatie, maar maak je onderdeel uit van de omgeving en zie je op straatniveau de verstening. Hierdoor kunnen mensen waarschijnlijk sneller hun omgeving en de problemen herkennen’, zegt Verhagen.

Roel van Dijk, directeur van Stichting Steenbreek, is blij met de Steenbreek Atlas. Het nieuwe product wordt tegen een bedrag aangeboden aan de bij de stichting aangesloten gemeenten.

 

Bron: Stichting Steenbreek

 

 

 

 

Word supporter van HierinSalland

HierinSalland is voor, maar ook van Salland. Word supporters en ondersteun ons. Door mee te doen of met een kleine bijdrage.

Interessant? Deel het artikel

Blijf op de hoogte

Abonneer je op een of meerdere van onze nieuwsbrieven en ontvang elke week een update van de artikelen op Hier in Salland. Om de twee weken verloten we onder de abonnees om en om een pakket uit de biologische boerderijwinkel Overesch en de biologische Supermarkt in het Bos van Kleinlangevelsloo, beiden in Raalte. Bekijk de spelregels.

Meer over

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.